fbpx

Platformă de știri și opinii

PNL a câștigat alegerile locale parțiale din Dâmbovița. Primar liberal la Braniștea și majoritate în CL Cojasca

in Actualitate/Politică by
Banner

Partidul Național Liberal a câștigat alegerile locale parțiale, ce au avut loc în două comune dâmbovițene, în data de 27 iunie. La Braniștea au avut loc alegeri pentru postul de primar al localității, după ce fostul edil (n.rMarian Țachianu-PSD), ales în septembrie 2020, a optat pentru un mandat de deputat. La Cojasca au fost alegeri pentru alegerea unui nou consiliu local, după ce fostul consiliu (ales în septembrie 2020) a fost dizolvat, ca urmare a faptului că nu s-a întrunit timp de 3 luni consecutiv.

În ambele localități amintite au avut loc alegeri parțiale, în data de 27 iunie 2021. În total, la nivel național, au avut loc alegeri în 36 de localități, din 23 de județe.

Liberalii dâmbovițeni și-au anunțat victoria, la scrutinul din 27 iunie, la primele ore ale dimineții de 28 iunie.

Virgil Guran- președinte PNL Dâmbovița

„Felicitări noului primar de la Braniștea, Mihai Vișinescu! Felicitări, Marcel Bamboi! Felicitări echipelor de la Braniștea și Cojasca! Vă mulțumim dragi dâmbovițeni pentru încrederea acordată! Împreună am învins!”

A scris, pe facebook, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

Conform datelor parțiale, furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Dâmbovița a fost înregistrata o prezență record, la scrutinul din 27 iunie, respectiv de 72,40 % (media națională, la scrutinul din 27 iunie, a fost de 53,89%).

Consilieri locali PNL Cojasca- Sursa facebook/ PNL Dâmbovița

La Cojasca, la alegerile pentru Consiliul Local, PNL a obținut 2137 de voturi, iar PSD-1855 de voturi, astfel încât liberalii vor avea majoritate în noul consiliu local.

Campanie electorală Braniștea (Sursa facebook/ PNL Dâmbovița)

La Braniștea, noul edil șef va fi liberalul Mihai Vișinescu, ce a obținut 1287 de voturi, în vreme ce contracandidatul său, social democratul Alexandru Țachianu a obținut doar 1058 de voturi.

Sursa foto articolFacebook/ PNL Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top