fbpx

Platformă de știri și opinii

Centura Găeștiului mai aproape de momentul realizării. CJ Dâmbovița a făcut primul pas

in Actualitate/Administrație/Economie by
Banner

A fost finalizat studiul de prefezabilitate pentru “Drumuri de legătură ale drumurilor naționale DN71 și DN7 la Drum Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești, pentru creșterea accesibilității în zonele urbane ale Municipiului Târgoviște și orașului Găești” – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești. Acesta este anunțul făcut astăzi, la Găești, de președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

“Suntem pe cale să rezolvăm una dintre cele mai mari probleme ale orasului Găești : scoatem traficul infernal în afara orașului prin construirea unei rute ocolitoare.”

“Știm cu toții că orașul Găești este tranzitat zilnic de mii de mașini care vin de pe rutele București – Pitești, Ghimpați – Petrești – Găești, dar și din comunele Mogoșani, Mătăsaru, Costeștii din Vale.”

Astfel, varianta agreată de Consiliul Județean Dâmbovița vine în completarea unui alt sector de drum de ocolire a orașului Găești în cadrul Drumului Expres Valahia – Autostrada A1 – Găești – Târgoviște – Ploiești. În acest fel, se asigură un inel de centură care înconjoară, în totalitate, orașul Găești, dar care, în același timp, asigură accesul în și dinspre oraș. Acest studiu de prefezabilitate a analizat trei variante de ocolire a Găeștiului, iar soluția optimă prevede:

➡️ Un traseu de cca 4.5 km;➡️ Categorie tehnică III;➡️ O bandă pe sens cu lățimea de 3.50 m;➡️ 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;➡️ O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7;➡️ O intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401A și C.F. București-Pitești-Craiova;➡️ O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61.

Costul total estimat prin SPF al investiției este de 75.600.252 lei. A mai spus președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top