fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul a anunțat noi relaxări ale restricțiilor, începând cu 1 iulie, pentru nunți, festivaluri și evenimente sportive

in Actualitate/Administrație by
Banner

La finalul ședinței de Guvern de joi, 24 iunie, premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost revizuită hotârârea de guvern cu privire la prelungirea stării de alertă, ce este prelungită cu 30 de zile (începând din data de 12 iunie). În plus, premierul Cîțu a anunțat că au fost adoptate noi măsuri de relaxare a restricțiilor.

  • Am modificat anexe din legea prin care s-a prelungit starea de alertă. Începând cu 1 iulie, în spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente sportive cu până 50% din spectatori. De asemenea, și evenimente culturale cu până în 2.500 de spectatori. Ce e peste trebuie să fie vaccinați.

Vor avea acces mai multe persoane la evenimentele private: 150 de persoane în exterior și 150 la interior. A mai spus Premierul.

-Competițiile sportive se pot desfășura, în spațiile deschise sau închise, cu participare spectatorilor până la 50 la sută, în anumite condiții.

-Număr mai mare la spectacole în aer liber: peste 2.500 de spectatori, cu toate persoanele trebuie să fie vaccinate și cu reducerea spațiului alocat de la 2 mp la 1mp, și cu purtarea măștii.

-Evenimente private și mese festive: 150 de persoane în exterior și 100 în interior.
Evenimente private – nunți, botezuri- în interior sunt permise maximum 300 de persoane cu asigurarea a 2mp pentru fiecare persoană, toate să fie vaccinate/ activitatea operatorilor economici se extinde până la ora 02.00.

-Baruri cluburi sunt deschise până la 02.00 dacă toată lumea este vaccinată, fără a depăși 70% din capacitatea spațiului. În unitățile de cazare nu mai există limitare la gradul de ocupare” A mai anunțat premierul Florin Cîțu.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top