fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița sub incidența a două coduri galbene (24 iunie), unul de furtună și altul de caniculă

in Actualitate/Utile by
Banner

Fenomenele meteo extreme vor face parte din “peisajul cotidian” și în următoarele 24 de ore, în județul Dâmbovița. Conform celui mai recent anunț al meteorologilor județul Dâmbovița se află sub avertizare de tip cod galben de furtună dar și un altul de caniculă, pe parcursul zilei de joi, 24 iunie.

Conform ANM:

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 12:00 – 24 iunie, ora 23:00
Zone afectate: local în 
zonele de munte, Dobrogea, Moldova, Muntenia

       În intervalul menționat, local în zonele de munte, Dobrogea, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp.

       Notă: Seara, astfel de fenomene vor fi și în regiunile vestice și centrale.

    MESAJ 2
SE MENȚINE- AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat
Interval de valabilitate: 24 și 25 iunie
Zone afectate: toată țara

       În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

       Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și în extindere începând din seara zilei de vineri și va cuprinde majoritatea regiunilor.

Pentru zonele de vest ale țării au fost emise avertizări de tip cod roșu și respectiv cod portocaliu de caniculă, pentru intervalul 24-25 iunie. Temperaturile vor atinge valori record pentru luna iunie, acestea ajungând până la 41-42 de grade Celsius, la umbră.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top