fbpx

Platformă de știri și opinii

Tot 100 de echipe în Liga a III-a. Campionatul începe la finalul lui august

in Sport by
Banner

Noul sezon de Liga 3, ediția 2021/2022, e programat să aibă startul la data de 28 august 2021, conform deciziei Comitetului Executiv al FRF din data de 24 mai.

Vor trece nu mai puțin de patru luni de la momentul în care majoritatea cluburilor de la acest nivel a încheiat ediția de campionat 2020/2021, care s-a desfășurat, excluzând pauza din iarnă, pe durata a doar patru luni (un total de 18 etape, disputate astfel: 12 septembrie 2020 – 22 noiembrie 2020, prima parte, respectiv 13 martie 2021 – 30 aprilie 2021, a doua parte). Pandemia COVID-19 a afectat din plin campionatul Liga 3, care a fost transformat într-unul cu nu mai puțin de 100 de participante grupate în zece serii egale, însă echipele s-au declarat mulțumite cu faptul că au putut să-și reia activitatea și în aceste condiții.

Pentru noul sezon însă, cluburile și-au exprimat dorința să dispute mai multe meciuri, având în vedere și faptul că noul protocol medical din timp de pandemie este mai permisiv.

În acest sens, Federația Română de Fotbal a luat hotărârea, în mare parte, ca pentru ediția 2021/2022 de Liga 3 să rămână pe un format cu 100 de echipe împărțite în mod egal în zece serii. Schimbarea ar fi ca după disputarea celor 18 etape din sezonul regular, jocurile tur, respectiv retur, campionatul să continue cu play-off și play-out.

În play-off vor merge primele patru clasate, iar în play-out să joace următoarele șase echipe. Vor fi tot meciuri tur și retur în fiecare serie, deci încă șase etape pentru formațiile din play-off, respectiv zece pentru cele din play-out.

O decizie oficială se va lua la finalul acestei luni, în următoare ședință de Comitet Executiv.

”Pe 27 iunie este Comitetul Executiv, atunci se va decide. Cu siguranță vor fi tot zece serii a câte zece echipe, dar se va schimba sistemul de joc. Cu siguranță va fi ca la Liga a 2-a, cu play-off și play-out, pentru a avea mult mai multe jocuri, și atunci ajungem ca număr de jocuri ca și cum ar fi 16 echipe în serie. La Liga a 2-a a fost ales sistemul cel mai bun, fiindcă s-a jucat până în ultima etapă pentru promovare și retrogradare. Ne gândim la un sistem în care primele patru clasate să joace play-off, iar următoarele șase în play-out. Meciurile vor fi tur și retur”, a dezvăluit Florin Spînu, președintele clubului de Liga 3 ACSO Filiași, respectiv unul dintre cei doi reprezentanți ai echipelor din acest eșalon în Comitetul Executiv al FRF.

Modul de promovare ar putea să rămână la fel, cu primele două clasate din fiecare serie, acum după finalul play-off-ului, care să joace două runde de baraj, pentru ca în final să acceadă în Liga 2 doar cinci echipe, cum a fost în acest an în cazul celor de la Dacia Unirea Brăila, Steaua București, Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr și Unirea Dej.

La retrogradare, ar putea să pice direct ultimele două clasate din fiecare play-out, respectiv cel mai slab antepenultim loc din cele zece serii.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top