fbpx

Platformă de știri și opinii

Ploi torențiale și cod galben (și) în Dâmbovița, până luni seară (22 iunie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Ploile torențiale par să nu se mai oprească, în România. Meteorologii au actualizat avertizările de tip cod galben și portocaliu, de ploi torențiale. Aversele torențiale și furtunile vor continua și în următoarele 24 de ore. Județul Dâmbovița intră sub incidența unei avertizări de tip cod galben de vreme rea, până luni seară.

Coduri de vreme rea 20-21 iunie (până la ora 02.00)

Conform ANM:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cod galben futuna
Cod galben de furtuna in Dambovita.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top