fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga (USR PLUS): “Avem nevoie urgent de spitale regionale și de specialiști!”

in Actualitate/Politică by
Banner

Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmbovița, într-o postare pe pagina sa de Facebook accentuează faptul că România are nevoie cât mai rapid de spitale regionale, dar totodată și de specialiști.

La capitolul specialiști sunt incluși și arhitecții și inginerii care trebuie să proiecteze aceste spitale regionale, iar Ministerul Sănătății nu dispune de asemenea resurse umane, explică Daniel Blaga. Deputatul a mai transmis că cei care o judecă pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, știu foarte bine cât de costisitoare este partea de proiectare a acestor spitale și că n-ar trebui să aștepte ca un om să facă în doar câteva luni ce alții nu au reușit nici măcar în ani.

“Avem nevoie urgent de spitalele regionale. Şi de specialişti

Sunt mirat de atacurile din ce în ce mai dese la adresa colegei noastre Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. I se reproşează Ioanei că nu face, în câteva luni, ce nu au făcut alţii, în atâţia ani.

Să nu uităm că Ministerul Sănătăţii nu dispune de specialiştii necesari unor proiecte uriaşe, cum ar fi spitalele regionale. Ştiu foarte bine şi domnii care o atacă, periodic, că nu există ingineri sau arhitecţi care să poată prelua aceste sarcini majore, de miliarde de euro.

Dovadă stau documentele încă de acum 6-7 ani, când ţara noastră a avut la dispoziţie sumele de la Uniunea Europeană pentru cele trei spitale regionale, dar banii europeni nu au fost cheltuiţi decât în proporţie extrem de mică, de ordinul a câteva zeci de mii de euro.

Cu toţii ştim că, în toată lumea civilizată, niciun minister nu face de A la Z proiectele de investiţii.

Ministerul Sănătăţii are nevoie de un departament specializat pentru proiectele majore, care trebuie implementate la timp şi cu un buget limitat.

Nu văd de ce există îngrijorare în ceea ce priveşte angajarea unor specialişti în acest sens, mai cu seamă că aceştia lipsesc din cadrul ministerului.

Să nu trecem cu vederea nici suma de 1,4 miliarde de RON pe care Ministerul Sănătăţii a returnat-o, în 2020, la bugetul de stat, dar nici faptul că în programul de Guvernare ne-am asumat, toţi cei din coaliţie, să construim un corp de experţi, în cadrul Agenţiei pentru Investiţii în Infrastructura de Sănătate, adică oamenii care vor reuşi să pună în practică proiectele pentru spitalele regionale.

O cunosc pe Ioana Mihăilă şi ştiu că va avea în jur doar oameni capabili şi serioşi.

Sunt convins că oamenii s-au săturat de promisiuni şi vor să se beneficieze de serviciile spitalelor regionale cât mai curând.”, a scris deputatul Daniel Blaga pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Blaga 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top