fbpx

Platformă de știri și opinii

nori ploaie

Ploile torențiale vor continua în Dâmbovița, până duminică (20 iunie). Cod galben de vreme rea, în tot județul

in Actualitate/Utile by
Banner

Ploile nu încetează nici pe parcursul weekend-ului, în cea mai mare parte a țării, au anunțat meteorologii. În Dâmbovița este în vigoare o nouă atenționare de tip cod galben de ploi torențiale, până duminică noapte (20 iunie).

Imagine arthivă (iunie 2021)

Conform ANM:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

 În intervalul menționat, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

avertizare meteo (19 iunie ora 23.00-20 iunie ora 23.00)

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 23:00 – 20 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

 În intervalul menționat în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
 Notă: vremea se va menține în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top