fbpx

Platformă de știri și opinii

Programul meciurilor României de la turneul olimpic de baschet 3×3

in Sport by
Banner

Federatia internationala de baschet a anuntat programul meciurilor din cadrul turneelor olimpice de baschet 3×3, cu nationala feminina a Romaniei printre participante. Conform sistemului si calendarului FIBA, cele opt echipe calificate la turneele de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor juca in faza inaugurala dupa sistemul “fiecare cu fiecare”, urmand sa fie realizat un clasament dupa ce fiecare echipa a acumulat cate 7 meciuri. Ulterior, echipele situate pe locurile 1 si 2 in acest clasament vor avansa direct in semifinale iar echipele clasate pe locurile 3-6 vor juca in faza sferturilor de finala, in vreme ce echipele de pe locurile 7 si 8 vor fi eliminate.

La turneul olimpic de baschet feminin 3×3 va fi prezenta si nationala Romaniei, care va evolua, astfel, impotriva selectionatelor similare ale Chinei, Japoniei, Italiei, SUA, Mongoliei, Frantei si Rusiei (n.n. – nationala rusa va evolua sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia). In baza datelor prezentate de FIBA, va prezentam mai jos programul oficial al meciurilor sustinute de nationala feminina olimpica a Romaniei:
24 iulie 2021
China – Romania (ora locala 11:05)
Romania – Japonia (ora locala 14:50)
25 iulie 2021
Romania – Italia (ora locala 11:05)
Romania – SUA (ora locala 17:30)
26 iulie 2021
Mongolia – Romania (ora locala 11:05)
Romania – Comitetul Olimpic din Rusia (ora locala 14:00)
27 iulie 2021
Franta – Romania (ora locala 17:00)
* In seara zilei de 27 iulie sunt programate sferturile de finala iar in data de 28 iulie vor avea loc semifinalele si finalele.

Reamintim ca Acvilele se afla in plina campanie de pregatire la Izvorani, urmand ca in perioada 20-24 iunie sa joace in cadrul unui turneu amical international, la care au confirmat participarea nationalele Rusiei si Ucrainei. Din data de 1 iulie, Acvilele vor intra pe ultima suta de metri a pregatirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, incepand un  regim de carantina in cadrul bazei olimpice Sydney 2000 iar in data de 15 iulie 2021 este programata plecarea delegatiei olimpice a Romaniei spre Japonia.

Totodata, conform FIBA, in cadrul turneului de baschet masculin 3×3 de la Jocurile Olimpice 2020 vor evolua nationalele Serbiei, Chinei, Japoniei, Poloniei, Olandei, Letoniei, Belgiei si Rusiei (n.n. – nationala rusa va evolua sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia), meciurile urmand sa se desfasoare tot in perioada 24-28 iulie 2021.

Foto: FR Baschet

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top