fbpx

Platformă de știri și opinii

Pr. Vicar Ionuț Ghibanu, prezent la întâlnirea juriștilor eparhiilor din țară ale BOR

in Actualitate/Religie by
Banner

Părintele vicar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Adrian Ghibanu, a participat joi, 17 iunie, la întâlnirea juriștilor eparhiilor din țară ale Bisericii Ortodoxe Române.

Evenimentul a avut loc în Sala Colloquium a Palatului Patriarhiei și a fost moderat de părintele Ionuţ-Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod.

“Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon am participat la această întâlnire și am sugerat începerea demersurilor pentru modificarea Legii 239/2007, a HG 1470/2002 și a Legii 103/1992, în sensul clarificării unor articole care sunt interpretabile.

În cadrul ședinței, au avut loc dezbateri privind subiecte precum: prevederile Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, recent republicat; Regulamentele Bisericii Ortodoxe Române; noutăţi legislative care privesc viaţa Bisericii; jurisprudenţa naţională şi internaţională privind viaţa şi libertatea religioasă; aducerea la îndeplinire a hotărârilor sinodale referitoare la diverse probleme juridice.

În final, s-a discutat și despre anumite probleme juridice ale eparhiilor, formulându-se propuneri pentru soluţionarea lor.”, a transmis pr. vicar Ionuț Adrian Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Ionuț Ghibanu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top