Platformă de știri și opinii

Corneliu Ștefan: „Comisia Europeană a respins PNRR conceput de Guvernul Cîțu! Ne mai miră?”

in Actualitate/Administrație/Politică by
Banner

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și al social-democraților dâmbovițeni, a criticat actuala guvernare pentru faptul că Planul Național de Redresare și Reziliență a fost respins de Comisia Europeană.

Social-democratul se întreabă cum de președinții liberali de consilii județene nu reacționează în niciun fel, Planul Național de Redresare și Reziliență însemnând o componentă importantă pentru dezvoltarea fiecărei comunități, indiferent de culoarea politică, 

„Comisia Europeană a respins Planul Național de Redresare și Reziliență conceput de Guvernul Cîțu! Ne mai miră?
PNL și USR-PLUS au reușit să se facă de râs, din nou, în fața Comisiei Europene, cu Planul Național de Redresare și Reziliență.
Nu mai este o surpriză faptul că domnul Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, nu poate așeza pe hârtie proiecte de investiții pe bani europeni. În acest al doilea mandat al său, Ghinea a atras fix 1 EURO pe zi fonduri europene. 1 EURO PE ZI! Și asta în condițiile în care șeful său, premierul Florin Cîțu, a <<reușit>> performanța de a îndatora țara făcând împrumuturi de 1000 euro/secundă.
Habar nu au avut ce au scris în acele documente! Într-un document cereau 80 de milioane de euro, iar în anexa aceleiași hârtii suma finală era de 71 de milioane de euro. Pe lângă lipsa de știință, greșeala lor a fost făcută pe un proiect în care cereau bani pentru a renova secții de terapie intensivă pentru nou-născuți. Cât de incompetent să fii să greșești atunci când este vorba de sănătatea copiilor?

Au persistat în erori peste erori și tot la capitolul sănătate! Au depus cereri de finanțare pentru construirea unui spital nou, dar aritmetica le-a jucat iar feste: o dată au cerut 570 de milioane de euro, iar în alt document, tot pentru aceeași investiție, solicitau doar 517 milioane de euro. Cine să-i mai creadă?

Și, în acest timp, când toate administrațiile așteaptă finanțările prin PNRR, tandemul Cîțu-Ghinea clamează victoria în ceea ce privește acest plan.

Mă întreb cum pot sta atât de liniștiți președinții consiliilor județene conduse de liberali? De ce este așa senin domnul primar al Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc?
Comisia Europeană le-a arătat că șefii lor nu sunt capabili de o asemenea sarcină, iar ei nu spun nimic. Proiectele care puteau fi implementate prin PNRR aduceau, în cel mai rapid mod, banii atât de necesari pentru dezvoltarea județelor și a municipiilor. Dar ei tac! Liberalii tac! Alianța USRPLUS tace!
Cum puteți fi atât de impasibili? Cum puteți gira asemenea oameni?

Reacționați! Trebuie să o faceți! Pentru județele, municipiile, orașele și comunele pe care le conduceți.
Sau jocurile politice din PNL și USRPLUS sunt mai importante decât cei care v-au ales?”, a scris președintele Corneliu Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top