Platformă de știri și opinii

Chiru Cătălin Cristea a lansat cartea „Recursuri la prezent”

in Actualitate/Cultură by
Banner

Într-o atmosferă plăcută, cu participarea autorităților județene, locale, dar și a prietenilor și a familiei, Chiru Cătălin Cristea a lansat joi, 10 iunie, Recursuri la prezent, un volum care prezintă cititorilor toate tabletele pe care autorul le-a publicat în Bazar Media începând cu luna decembrie a anului 2018.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, la Seara de Carte, o acțiune derulată de aproximativ 5 ani sub coordonarea profesorului Pompiliu Alexandru, lect. univ. dr. la Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Gazda evenimentului a fost prof. univ. dr. Agnes Terezia Erich, director al Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, care a lăudat parcursul literar al autorului și care a mulțumit administrației târgoviștene pentru susținerea acordată publicațiilor editate la Târgoviște.

Chiru Cătălin Cristea a reușit să îi surprindă pe toți cei care i-au citit lucrările, cu o scriitură aparte, cu un stil propriu. Autorul îl are ca model, între scriitorii români, pe Fănuș Neagu, cel care l-a inspirat și în alegerea temei pentru cea de-a doua carte pe care intenționează să o publice. Este vorba despre un volum în care își vor găsi locul prietenii. 

Recurs la prezent a fost o provocare pe care Chiru Cătălin Cristea a primit-o cu înțelepciunea unui condei bine definit.

Cartea a apărut la editura Bibliotheca din Târgoviște, iar la evenimentul de lansare editorul Mihai Stan a susținut un frumos discurs despre autenticitatea autorului. Mihai Stan spune despre Chiru Cătălin Cristea că face parte, fără doar și poate, din Școala de la Târgoviște. Mihail Stan a mai adăugat că a remarcat la Chiru Cătalin Cristea priceperea de a spune cât mai multe în cuvinte puține, adică de a respecta întocmai criteriile tabletei.

Marius Mihail Badea, lect. univ. dr. la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în calitate de administrator al platformei de știri și opinii Bazar Media, a mulțumit autorului pentru frumoasa colaborare, l-a îndrumat să continue parcursul literar și a punctat faptul că acesta reușește să  plaseze foarte bine sarcasmul, umorul, în textele sale.

De asemenea, părintele vicar Ionuț Adrian Ghibanu a spus despre Chiru Cătălin Cristea că a reușit prin pana sa să sculpteze în bazaltul timpului cuvinte care s-au concentrat în mici eseuri care sunt moralizatoare și mobilizatoare în același timp.

Și Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a luat cuvântul și a subliniat că autorul Chiru Cătălin Cristea, prin ceea ce scrie, reușește să formeze tipologii interesante. Edilul târgoviștean a declarat că este bucuros să cunoască și această latură a lui Chiru Cătălin Cristea, un om cu o carieră strălucită în administrație.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe din partea autorului Chiru Cătălin Cristea și cu promisiunea că va mai lansa cel puțin o carte. 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top