fbpx

Platformă de știri și opinii

Mesaj nou de vreme severă (cod galben de furtună) și în Dâmbovița. Nu scăpăm de ploi până duminică (13 iunie)

in Actualitate/Utile by
Banner

O nouă avertizare de vreme severă imediata ( cod galben de furtună) a fost emisă de meteorologi. Avertizarea (valabila pentru data de 10 iunie) vizează și județul Dâmbovița, în integralitatea sa. În plus, conform prognozelor meteorologice, vremea se strică și mai mult, în zilele următoare, astfel ca ploile torențiale vor continua până duminică, 13 iunie.

Cod galben futuna
Cod galben de furtuna in Dambovita.

Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

  În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Sursa foto-hartă: meteoromania.ro

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top