fbpx

Platformă de știri și opinii

Se extinde secția de cardiologie de la SJU Târgoviște. Anunț important făcut de președintele CJD, Corneliu Ștefan

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Una dintre cele mai importante secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență de la Târgoviște (SJUT), respectiv secția de cardiologie, va fi extinsă și modernizată. Investiția va fi asigurată cu fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița, a anunțat presedintele instituției, Corneliu Ștefan.

SJUT – Imagine Arhivă

Noul corp de clădire, odată extins și modernizat, va permite efectuarea unor intervenții medicale ce, până acum, nu puteau fi efectuate nici în Dâmbovița și nici la SJUT, pacienții, ce aveau nevoie de aceste intervenții, fiind trasferați la spitale din Capitală, pentru aceste proceduri medicale.

Corneliu Ștefan- Foto Arhivă

M-am ținut de cuvânt!

✅ Astăzi, am semnat documentația necesară pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru extinderea și modernizarea secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.✅ De asemenea, așa cum am promis, pentru dotarea acestei secții moderne, vom achiziționa și un aparat angiograf, vital pentru tratarea și salvarea dâmbovițenilor care suferă de infarct miocardic acut. ✅ Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. În acest fel, intervențiile se vor face mult mai rapid, aici, la Târgoviște. Astfel, vom evita situațiile grave care pot duce, din păcate, fie la decesul pacientului, fie la instalarea unor sechele permanente.✅ Vreau neapărat ca cel mai târziu în toamnă să începem lucrările de extindere a secției de Cardiologie, iar sumele necesare acestei investiții sunt asigurate, în totalitate, de Consiliul Județean Dâmbovița. ✅ Noul corp de clădire va avea aproape 450 mp și va fi compus din: ➡️ Sala unde va funcționa aparatul angiograf;➡️ Cameră control;➡️ Cameră tehnică;➡️ Spațiu echipare medici;➡️ Depozit echipamente;➡️ Cabinet medici;➡️ Cabinet asistente;➡️ Depozit materiale sterile și instrumentar steril;➡️ Grup sanitar personal femei;➡️ Grup sanitar personal bărbați;➡️ Vestiar personal femei;➡️ Vestiar personal bărbați;➡️ Cameră infirmiere;➡️ Windfang acces personal;➡️ Hol acces personal;➡️ Spațiu preoperator;➡️ Spațiu postoperator;➡️ Grup sanitar pacienți;➡️ Spațiu dezechipare pacienți;➡️ Windfang acces pacienți;➡️ Hol acces pacienți;➡️ Camera curățenie și depozit materiale curățenie;➡️ Spălare instrumentar;➡️ Depozit deșeuri medicale.❗ Vreau să mai spun că, în momentul de față, un astfel de echipament nu există în nicio unitate sanitară din județul Dâmbovița, iar Secția Cardiologie a Spitalului Județean este singura secție de acest gen ce deservește cetățenii din județul Dâmbovița și nu numai.#ConsiliulJudeteanDambovita

A transmis, pe propria pagină de facebook, Corneliu Ștefan, președinte al CJ Dâmbovița.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top