fbpx

Platformă de știri și opinii

Alertă în Dâmbovița, după ce urșii au dat năvală în mai multe localități (5), în ultimele zile

in Actualitate/Administrație/Utile by
Banner

Este alertă în Dâmbovița, după ce, în ultimele zile, urșii au fost semnalați în din ce în ce mai multe localități din județ, în zonele locuite de populație. La Pietroșița, Moroieni, Fieni sau Runcu animalele au avut aparații din ce în ce mai dese.

Termocentrala Doicești-Imagine Arhivă

Un caz aparte s-a înregistrat la Doicești, unde un urs a fost văzut în incinta fostei termocentrale din localitate. Animalele se află în căutare de hrană, iar autoritățile județene au emis mai multe mesaje de atenționare (RO-Alert), pentru locuitorii din zonele “călcate” de animalele sălbatice, în ultimele zile. O ședință de urgentă a CJSU va avea loc în perioada următoare.

Comunicat de presă Prefectura Dâmbovița:

Având în vedere sesizările din ultimele zile cu privire la apariția animalelor sălbatice (urs) la nivelul UAT-urilor Fieni, Pietroșița, Moroeni, Doicești și Runcu au fost întreprinse măsurile specifice nivelului de risc prevăzute de Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor și situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice la nivelul județului Dâmbovița, aprobată prin HCJSU Dâmbovița nr 5/2017. Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a direcționat efective de jandarmi pentru a acorda sprijin populației și pentru a evalua situația la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a acționat în sprijinul jandarmilor dâmbovițeni, prin asigurarea cu un echipaj de prim ajutor. Totodată, au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenționați cetățenii din zonele amintite cu privire la prezența animalelor sălbatice și recomandări pentru evitarea unor situații de risc. Precizăm că nu au fost primite, până la acest moment, informări de la nivelul UAT-urilor, prin care să fie semnalate incidente sau să fie înregistrate pagube materiale, nivelul de risc fiind unul redus la nivelul celor cinci UAT-uri, în conformitate cu procedura menționată. Prin adresa nr. 5822/09.06.2021 au fost reiterate primarilor/președinților CLSU atribuțiile/obligațiile pe care le au în conformitate cu procedura în vigoare. În perioada următoare CJSU Dâmbovița va fi convocat în ședință extraordinară pentru o nouă evaluare a situației generată de apariția unor animale sălbatice (urs) din ultima perioadă, precum și pentru analizarea evenimentelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în județul Dâmbovița.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top