fbpx

Platformă de știri și opinii

Comuna Braniștea alege, din nou, primar (27 iunie). Cine candidează

in Actualitate/Politică by
Banner

Comuna dâmbovițeană Braniștea este una dintre cele aproximativ 30 de localități din România în care se organizează alegeri, la doar 8 luni distanță de precedentul scrutin (n.r. cel din septembrie 2020).

În data de 27 iunie 2021 și la Braniștea, în județul Dâmbovița, vor fi organizate alegeri pentru postul de primar. Acest lucru se întâmplă pentru că primarul ales în septembrie 2020, Marian Țachianu (PSD) a revenit în Parlament , fiind ales deputat, pe listele PSD Dâmbovița, la scrutinul din decembrie 2020 (fusese deputat si în mandatul 2016-2020). Anterior, Marian Țachianu fusese primar (PSD) la Braniștea din 2012. Acesta câștigase mandatul de primar la Braniștea și la alegerile din septembrie 2020, iar postul de edil șef al comunei a devenit vacant din decembrie 2020, când Marian Țachianu a optat pentru postul de deputat, câștigat la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Lansare candidat PSD, pentru postul de primar la Braniștea (iunie 2021)

Cei de la PSD Dâmbovița au optat pentru Alexandru Țachianu, în bătălia electorală din 27 iunie 2021, pentru postul de primar la Braniștea. Alexandru Țachianu este chiar fiul deputatului Marian Țachianu.

Lansare candidat PNL Dâmbovița, pentru postul de primar la Braniștea (iunie 2021)

În cursa electorală, până acum, s-au mai înscris încă doi candidați, pentru postul de primar la Braniștea. Este vorba despre Mihai Vișinescu, din partea celor de la PNL Dâmbovița și Dan Stan, din partea PMP Dâmbovița.

Campanie electorală PMP Dâmbovița, al Braniștea (iunie 2021)

Cele trei formațiuni politice sunt cele care au ocupat podiumul și la alegerile din anul 2020, la scrutinul pentru postul de primar la Braniștea, ordinea, în funcție de numărul de voturi, fiind PSD, PNL și PMP, candidatul social democrat obținând atunci o victorie zdrobitoare ( 1932 de voturi, iar locul 2, candidatul PNL, doar 298 de voturi).

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top