fbpx

Platformă de știri și opinii

(Video) Cornești – Turmă de oi salvată de pompieri, din calea apelor

in Actualitate by
Banner

Ploile torențiale cazute în ultimele ore au dat mari bătai de cap multora dintre locuitorii județului Dâmbovița. În multe zone ale județului s-au produs inundații iar pompierii de la ISU Dâmbovița au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apelor, din gospodăriile inundate ale populației.

La Pucioasa, Potlogi, Lucieni (pe Dn 71), Moreni, Cojasca, Gura Ocniței, Niculești sau Brănești au fost tot atâtea locații unde au intervenit cei de la ISU Dâmbovița, în ultimele 24 de ore ( 1-2 iunie 2021).

O intervenție specială a avut loc la Cornești (sat Cristeasca), în dimineața zilei de 2 iunie. O turmă de oi ( aproximativ 800 de animale) alături de un cioban care le păzea, a ramas izolată pe un islaz.

Sursa foto-video- ISU Dâmbovița

Locul în care au rămasa ablocate animalele era înconjurat de apa căzută în ultimele ore. Apa avea o adâncime de aproximativ 50 de cm, așa că a fost solicitat ajutorul celor de la ISU.

Pompierii dâmbovițeni au intervenit prin detașamentul Moreni cu APIC cu două bărci, o ambulanță SMURD și Garda Cornești cu autospecială, pentru a salva ciobanul si cele 800 de oi rămase blocate între ape.

Pompierii au reușit să identifice o zona sigură și să traverseze animalele către aceasta. Atât animalele cât și ciobanul sunt în siguranță, au transmis cei de la ISU Dâmbovița, după intervenția ce a avut loc pe malul râului Cricovul Dulce, în zona satului Cristeasca, în comuna Cornești.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top