fbpx

Platformă de știri și opinii

Președintele Academiei Române, întâlnire la sediul Consiliului Județean Dâmbovița cu președintele Corneliu Ștefan

in Actualitate/Administrație by
Banner

COMUNICAT DE PRRESĂ

Corneliu Ștfean, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a primit miercuri, 2 iunie 2021, vizita președintelui Academiei Române, academician profesor universitar doctor Ioan Aurel Pop – prezent la Târgoviște cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universității “Valahia” din Târgoviște.

Festivitatea de decernare a distincției a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității “Valahia” din Târgoviște, manifestare în cadrul căreia academicianului Ioan Aurel Pop i-au fost recunoscute meritele pentru contribuția adusă istoriografiei românești. 

Academicianului Ioan-Aurel Pop a publicat peste 50 de cărți, 300 de studii, articole, recenzii, rapoarte, cronici apărute în volume științifice, în reviste de specialitate și în alte publicații de largă răspândire, manuale, culegeri sau cursuri universitare.

Este o onoare pentru mine și instituția Consiliului Județean Dâmbovița să primim vizita domnului președinte al Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Personalitatea domniei sale este una demnă de titlul onorific pe care universitatea târgovișteană i-l atribuie, ca autor al unei opere de o mare valoare științifică, care a contribuit semnificativ la îmbogățirea istoriografiei României.

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea Valahia din Târgoviște este un act important ce contribuie la consolidarea renumelui de care se bucură instituția academică dâmbovițeană. 

În cadrul întâlnirii de astăzi, am avut prilejul să aduc în atenția domnului președinte situația vestigiilor complexului arhitectural Văcărești, proprietate a Academiei Române, în vederea identificării posibilităților de colaborare pentru restaurarea și punerea în valoare a acestora.

Îi mulțumesc domnului acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop pentru bucuria și cinstea pe care ni le-a făcut astăzi, prin prezența domniei sale la consiliul județean.”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

La festivitatea organizată de Universitatea Valahia din Târgoviște au fost prezenți: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, ÎPS prof. univ. dr. Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, rectorul Universității Valahia, acad. prof. univ. dr. Ionel Cândea, prof. univ. dr. Ioan Opriș, cadre universitare din cadrul facultăților Universității “Valahia” și corul Appassionato al Universității.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top