fbpx

Platformă de știri și opinii

Bibliotecarii din România și din Republica Moldova vă invită la Maratonul de Povești

in Actualitate/Cultură/Educație by
Banner

Chiar dacă ziua de 1 iunie a trecut, evenimentele dedicate celor mici continuă în România și peste hotare.

Joi, 3 iunie, se va derula online, pe Facebook, cea de-a doua ediție a Maratonului de Povești, un proiect în care s-au implicat zeci de bibliotecari din România și din Republica Moldova.

Județul Dâmbovița este reprezentat la acest eveniment de 7 bibliotecari bine pregătiți care vor spune povești frumoase copiilor și care, de asemenea, îi vor îndemna pe cei mici să citească tot mai mult.

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Internațională a Copilului este, în fiecare an, de 1 Iunie, prilej de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei care îi iubesc, ocrotesc și le educă mintea și sufletul.

În 2021 se împlinesc 71 de ani de când această zi se sărbătorește și în România și este cel mai frumos timp dăruit copiilor noștri de părinți, bunici, dar și de noi, bibliotecarii. 71 de bibliotecari din 22 de județe ale României și 14 raioane din Republica Moldova vor sărbători altfel această zi, citindu-le celor mici și celor mari povești frumoase, într-un Maraton de lectură, timp de 8 ore. Evenimentul se va transmite LIVE, pe Facebook, joi, 3 iunie 2021, începând cu ora 10.00. Pentru a vă conecta la Maratonul de povești, trebuie doar să dați like Paginii proiectului „Maratonul de povești” și să vă alăturați (nouă): https://www.facebook.com/Maratonuldepovesti/

În cea mai frumoasă zi din an, în care sărbătorim copilăria, ne dorim să (re)descoperim farmecul poveștilor citite împreună cu voce tare, să descrețim frunțile și sufletele și să fim mai aproape de toți cei care iubesc poveștile, bibliotecile și, de ce nu, pe bibliotecarii inimoși. Vă așteptăm cu drag și nerăbdare!

Proiectul se desfășoară cu susținerea partenerilor: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecarilor din România, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Centrul de Excelență pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene „G. Barițiu” Brașov

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top