fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița (râul Ilfov) – Au plătit scump, pentru că au “uitat” de perioada de prohibiție la pescuit

in Actualitate by
Banner

Câteva zeci de pescari din Dâmbovița au fost nevoiți să plăteasca extrem de scump pasiunea pentru pescuit. Asta pentru că au ales să ignore perioada de prohibiție pentru pescuit (n.r.perioadă ce se încheie în data de 7 iunie 2021, și care este stabilită în fiecare an pentru a permite peștilor să se reproducă). On acțiune a jandarmilor dâmbovițeni, pe râul Ilfov, în județul Dâmbovița, s-a încheiat cu zeci de amenzi, pentru pescari.

Conform IJJ Dâmbovița:

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat weekend-ul trecut, acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale pe cursul râului Ilfov din localitățile Cazaci și Bungetu. Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.

Au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 de avertismente și 18 amenzi în valoare totală de 6.150 lei, pentru “pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție”, faptă prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura. Totodată, trei premise de pescuit au fost reținute și suspendate pentru o perioadă de 90 de zile.

Reamintim cetățenilor faptul că prohibiția generală a pescuitului este valabilă până la data de 7 iunie a.c., inclusiv.

Sursa foto articol- IJJ Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top