fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen. Titus Corlățean continuă demersurile pentru ca data de 4 iunie să fie marcată oficial ca zi a Tratatului de la Trianon în România

in Actualitate/Politică by
Banner

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, a adresat o interpelare guvernanților, în plenul Senatului, pentru a înainta discuțiile în urma cărora ar urma să se stabilească ce măsuri și acțiuni vor trebui întreprinse pentru ca pe 4 iunie să fie marcată Ziua Tratatului de la Trianon în România.

În 2020, senatorul Titus Corlățean a inițiat legea care propune data de 4 iunie ca zi oficială în care să fie marcată Ziua Tratatului de la Trianon în România, lege votată în Parlament în același an.

Social-democratul a amintit, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că așteaptă cu mare interes reacțiile guvernanților, mai cu seamă că anul trecut s-au opus acestui proiect.

“Am adresat astăzi guvernanților o interpelare parlamentară în plenul Senatului, pe tema acțiunilor și măsurilor care trebuie întreprinse pentru a marca oficial și cu demnitate românească ziua de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon în România, în baza legii pe care am inițiat-o și care a fost votată în Parlament în 2020. Aștept cu mare interes reacția guvernanților, care, anul trecut, prin intermediul reprezentanților lor în Parlament și mai ales a lui K.W.Iohannis s-au opus, fără succes, adoptării și intrării sale în vigoare. Vă invit pe toți să facem, la rândul nostru, un gest românesc firesc și sa arborăm drapelul de stat al României ori să depunem măcar un buchet de flori la monumentele închinate soldaților căzuți în Primul Război Mondial, care au făcut posibilă prin jertfa lor Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.”, a scris senatorul Titus Corlățean pe pagina sa de Facebook.

Iată și textul integral al interpelării adresate de Titus Corlățean în Senatul României:

Sursa: Facebook Titus Corlățean 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top