fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Ionuț Vulpescu: “Suntem în prezența uneia dintre cele mai grave crize politice de după aderarea la UE.”

in Actualitate/Politică by
Banner

Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița, într-o postare pe pagina sa de Facebook, subliniază faptul că, la acest moment, traversăm una dintre cele mai grave crize politice de după aderarea la UE.

Deputatul Ionuț Vulpescu este de părere că în spatele reformelor promise prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se află o mulțime de măsuri anti-sociale. Printre acestea, Ionuț Vulpescu amintește reducerea nivelului de trai în rândul mai multor categorii, dar mai ales în rândul pensionarilor.

“Cum au ajuns pensionarii variabilă de ajustare, într-o Românie care, constituțional, ar trebui să fie un stat social? Simplu: se iau niște indivizi care își doresc cât mai puțin stat și se promovează drept administratori ai lui! Restul vine de la sine!

Nu cred să existe, în planurile de tip PNRR, depuse de restul statelor membre ale Uniunii Europene, angajamente explicite privitoare la reducerea drastică a nivelului de trai al unor largi categorii de cetățeni, în special a celor mai expuși șocurilor economice și sociale, cum sunt pensionarii, ca în planul României! Cu ce drept face premierul Cîțu astfel de promisiuni Bruxellesului? Ce legitimitate are? De unde atâta ură împotriva unor oameni care, indiferent de regimul politic în care au trăit, și-au făcut datoria, au muncit și au contribuit la sistemul public de pensii? Ce vor guvernanții? Privatizarea sistemului? Sacrificând milioane de pensionari?

Ce ar rezolva mărirea perioadei de cotizare, când nu doar în România se reduce timpul de muncă, sunt evoluții tehnologice care măresc productivitatea, evoluții care îi afectează pe toți cei care trăiesc din muncă? Ai șomaj masiv în rândul tinerilor, dar vrei să împingi vârsta de pensionare la 70 de ani, cu prețul precarizării vieții tuturor: și viața tinerilor, aflați la debutul carierei, și a celor aflați la sfârșitul ei?

Nu am nicio îndoială: în spatele reformelor promise prin PNRR se află și alte măsuri anti-sociale. De asta fug guvernanții de Parlament și de prezentarea PNRR în fața reprezentanților poporului. Pentru cine guvernează, de fapt, actuala alianță PNL-USRPlus-UDMR? Oricum, nu pentru români, și nu în numele binelui comun. Asta schimbă datele problemei. Ne transformăm într-un stat anti-social? Bruxellesul va permite asta? Cum a fost posibil ca euro-deputaților români să li se dea, de la București, consemn de vot împotriva salariului minim european? Statul român s-a privatizat? Nu contează decât ”mediul de afaceri”? El decide în România, împotriva interesului național?

Suntem în prezența uneia dintre cele mai grave crize politice de după aderarea la UE.”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Ionuț Vulpescu.

Sursa: Facebook Ionuț Vulpescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top