fbpx

Platformă de știri și opinii

Parlamentarii USR Plus de Dâmbovița, acțiune de ecologizare alături de colegii de la USR Plus Moreni

in Actualitate/Politică by
Banner

Senatorul Dragoș Popescu și deputatul Daniel Blaga, reprezentanții USR Plus Dâmbovița în Parlamentul României, au participat sâmbătă, 15 mai 2021, la Moreni, în județul Dâmbovița, la o acțiune de ecologizare împreună cu colegii de la USR Plus Moreni.

Nu mai puțin de 80 de saci cu resturi menajere au fost colectați în urma derulării acestei acțiuni la care au participat oameni de toate vârstele, de la cei mai tineri până la bunicii acestora.

“Municipiul Moreni 15 mai. Alături de colegii din Alianta USRPLUS Dâmbovița si de Daniel Blaga, am participat la o acțiune de ecologizare a unor puncte critice din Moreni. Vreme bună, suficienți voluntari, o cantitate mare de deșeuri strânsă care, la final, cu sprijinul companiei Prestări Servicii Municipale a ajuns la un container înainte de a fi dusă la groapă.

Problemele sunt însă mult mai grave în Moreni și nu pot fi rezolvate prin acțiuni de voluntariat. Conform localnicilor, sunt numeroase locurile unde există depozite ilegale de deșeuri. Unele atât de vechi încât s-au înierbat, altele care sunt acoperite în mod voit și devin malul Râului Cricov.

Acțiunile de tipul celei de azi pot veni punctual în ajutorul primăriei, pot ajuta la constientizarea necesității colectării selective a deșeurilor pentru a reduce cantitatea acestora dar nu pot înlocui inacțiunea Primariei Moreni. Există locuri unde deșeurile în loc să fie strânse, sunt îngropate fără a se ține cont de prevederile legale.

Este nevoie de implicarea tuturor pentru a reuși împreună să reducem cantitatea de deșeuri care ajunge să fie depozitată fie că vorbim de ambalaje sau deșeuri din dezafectări de construcții.
Vă îndemn să sesizați întotdeauna Garda Națională de Mediu (gardamediu@gnm.ro) atunci când întâlniți situații de genul acesta.”, a scris pe pagina sa de Facebook senatorul Dragoș Popescu.

“Sunt alături de prietenii și colegii din cadrul Filialei USR PLUS Moreni, dar și de colegul și prietenul Dragoș Popescu, într-o acțiune de ecologizare.

Ne-am decis să nu stăm pe margine, nemulțumiți de munții de gunoaie pe care îi vedem în jur și să punem mâna la treabă.

Zis și făcut. Ne-am înarmat cu saci, mănuși și multă răbdare și am mers pe Tisa și pe malul drept al Râului Cricov.

Bucuria mi-a fost mare când alături de noi au venit tineri și bunici, deciși să strângă gunoaiele aruncate la întâmplare.

Am stat de vorbă, am râs și am glumit, dar am și adunat vreo 80 de saci cu resturi menajere.

Timpul a trecut repede, ne-am cunoscut mai bine, ne-am împrietenit și ne-am promis ca o să ne revedem curând.

Le mulțumesc tuturor celor care au participat la acțiunea de curățenie de la Moreni.

Mulțumesc și celor de la Primăria Municipiului Moreni, care ne-au pus la dispoziție sacii menajeri și mașina care a cărat deșeurile strânse.

Vor urma și alte acțiuni în județ, pentru oameni!”, a transmis Daniel Blaga, deputat USR Plus de Dâmbovița, pe pagina sa de Facebook.

Surse: Facebook Daniel Blaga & Facebook Dragoș Popescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top