fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița – Locul 26 între județe, la procent de populație eligibilă vaccinată (anti covid-19)

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Județul Dâmbovița are o populație eligibilă pentru vaccinare ( persoane peste 18 ani) de 410.419 persoane. Iar dintre acestea, până în data de 11 mai 2021, au fost vaccinate un număr de 74.163 de persoane (persoane vaccinate complet, cu ambele doze de vaccin), ceea ce plasează județul Dâmbovița pe locul 26 din 41 de județe din țară, la procent din populația eligibilă ce a fost vaccinată. Calculul a fost făcut de cei de la romania.europalibera.org., în baza datelor furnizate de autorități (click pe link, pentru mai multe informații).

Vaccinare regiuni. Sursa foto-romania.europaliberă.org

Conform aceleiași surse, regiunea Muntenia Sud, cea din care face parte și județul Dâmbovița (alături de județele Argeș, Prahova, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Teleorman) „are o rată de vaccinare de 13,92%. Numărul persoanelor vaccinate este mai mare decât în județele din Moldova, cifra apropiindu-se de 450.000 persoane vaccinate.”, dar, în același timp, este pe penultimul loc în țară, după regiunea Nord-Est ( procent de 11,8%) între cele 8 regiuni ale țării, ca procent din populația eligibilă ce a fost vaccinată anti-covid 19, până acum.

Top Municipii reședință de județ- Vaccinare

Conform aceleiași surse, în top 10 al municipiilor reședință de județ, ce au reușit să aibă cei mai mulți cetățeni vaccinați se află București (594.000 de persoane vaccinate, în data de 11 mai), urmat de orașele mari, Timișoara, Cluj, Iasi, Constanța, etc. Târgoviștea, cu o populație de aproximativ 92.000 de persoane ( în statisticile oficiale) nu se regăsește în acest top.

În Județul Dâmbovița doar 18,07% din populația eligibilă pentru vaccinare se vaccinase (până în data de 11 mai). Din acestă perspectivă procentuală, Bucureștiul, cu 40,27% din populație deja vaccinată, se afla pe primul loc. La polul opus, Botoșani (13,42%) și Giurgiu (13,51%) ocupau ultimele poziții între județele țării, în acest clasament.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top