fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul stabilește calendarul măsurilor de relaxare. Fără mască, în exterior, fără restricțiii de circulație noaptea (din 15 mai). Vezi toate măsurile anunțate

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Premierul Florin Cîțu a confirmat astăzi (14 mai 2021) că măsurile de relaxare, anticipate de preșeintele Klaus Iohannis, în data de 13 mai, vor intra în vigoare de sâmbătă, 15 mai, iar o parte dintre acestea începând din data de 1 iunie 2021. Măsurile de relaxare vor fi transpuse într-o hotărâre de Guvern, ce va fi adoptată pe parcursul zilei de vineri (14 mai). Guvernul are anunțată o ședință în acest sens, începând cu ora 20.30.

Florin Cîțu- foto Arhivă

Iată ce a anunțat premierul Florin Cîțu că va cuprinde actul normativ:

– Din 15 mai 2021 se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții: stațiile de transport în comun, piețele și târgurile. Totodată, se elimină restricțiile de circulație noapte, iar magazinele nu vor mai avea reduceri de program, practic vor reveni la programul normal.

nunțile, botezurile și mesele festive pot fi organizate, din 1 iunie. În exterior pot participa maxim 70 de persoane, iar în interior maxim 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.

-În sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

-În școli se păstrează, în continuare, normele care țin de rata de incidență, . E previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde.” E foarte probabil ca anul scolar să se încheie cu toți elevii în școli”, anunța, joi seara, președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto principal articol Sedință Guvern Florin Cîțu (Arhivă)

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top