fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița – Din 17 mai, elevii din 438 de școli merg la cursuri fizic. Se păstrează restricții în 67 de unități de învățământ( vezi lista)

in Actualitate/Educație/Sănătate by
Banner

Începând cu data de luni, 17 mai, aproape toți elevii din județul Dâmbovița vor fi prezenți fizic la ore. 438 de unități de învățământ vor funcționa după scenariul 1 ( rata de infectare mai mică de 1 la mie, în localitate, iar toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică).

În Dâmbovița, conform unei hotărâri a CJSU Dâmbovița (din data de 14 mai 2021) mai sunt doar 67 de unități școlare ce vor funcționa în așa numitul scenariu 2 de funcționare ( nu vor putea merge, cu prezență fizică la școală, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.).

Este vorba de unitați de învățământ din localități unde rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este de peste 1 la mie ( Doicești, Crevedia, Dărmănești, Bezdead, Tărtășești, Răcari, Dragodana, Odobești, Cândești, Titu și I.L. Caragiale).

Conform Hotărârii nr. 122, CJSU DB, din 14 mai 2021:

Art. 1. Începând cu data de 17.05.2021 se aprobă ca unitățile de învățământ
prevăzute în Anexa nr. 1 să funcționeze în scenariul 1.
Art. 2. Începând cu data de 17.05.2021 se aprobă ca unitățile de învățământ
prevăzute în Anexa nr. 2 să funcționeze în scenariul 2.
Art. 3. Prezenta hotărâre va fi revizuită în condiţiile art. 2 alin. (3) din Ordinul comun nr. 3.235/93/2021 al ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 4. Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, prezenta hotărâre se transmite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, precum şi primarilor, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru lista completă a unităților de învățământ, din Dâmbovița, și scenariul după care vor funcționa, din data de 17 mai 2021, click pe link-ul următor:

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top