Fără autorizație de mediu dar colectau chiar și… obuze. Amendă uriașă pentru o societate de colectare deșeuri, din Dâmbovița

in Actualitate/Economie by
Banner

Un control la o societate ce se ocupă cu colectarea de deșeuri s-a încheiat cu o mare surpriză, în Dâmbovița. Deși societatea colecta, ilegal, neavând un aviz de mediu, supriza comisarilor de la Garda de Mediu Dâmbovița a fost și mai mare în momentul în care efectuau un control, alături de polițiști, după ce au descoeprit, între deșeurile colectate, din incinta societății, mai multe obuze (cel mai probabil din al doilea război mondial). Proiectilele au fost predate, pentru dezamorsare, fără incidente.

“În urma unei autosesizări, Garda de Mediu Dâmbovița împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, au verificat amplasamentul unei societăți care desfășura activități de colectare deșeuri metalice, de colectare/dezasamblare echipamente electrice scoase din uz și activități de comerț al deșeurilor și resturilor fără autorizație de mediu.

În timpul controlului au fost identificate pe amplasament și 3 proiectile, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul ISU Dâmbovița. Acestea au fost ridicate de personalul specializat și a fost eliminat orice pericol. În urma controlului, pentru neregulile constatate, societatea a fost sancționata cu amenda contravențională în valoare de 60 000 lei și s-a dispus măsura de sistare a activității până la obținerea actelor de reglementare!”

Au anunțat cei de la Garda de Mediu Dâmbovița.

Sursa foto articolGarda de Mediu Dâmbovița

Banner