Revin ploile

Atenționare meteo! Furtuni puternice, ploi, grindină și vijelii (și) în Dâmbovița (13-14 mai 2021

in Actualitate by
Banner

Meteorologii au emis o atenționare de vreme severă, valabilă în intervalul 13-14 mai 2021, ce vizează sudul, vestul și nord vestul țării. Atenționare vizează și județul Dâmbovița, unde sunt anunțate furtuni puternice în special pe parcursul zilei de vineri, 14 mai. Vremea se strică, în Dâmbovița, pentru 4 zile, conform celor mai recente pregnoze meteorologice.

Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…35 l/mp.

Imagine arhivă- 30 Mai 2020

La Târgoviște vor fi averse puternice, însoțite de descărcări electrice, posibil și căderi de grindină, începând din noaptea de 13-14 mai. Ploile și furtunile vor continua până inclusiv duminică, 16 mai.

Banner