Revolta PMP: ”Jos labele de pe TVR și SRR”

in Actualitate/Politică by
Banner

Partidul Mișcarea Populară (PMP) critică fără menajamente actuala guvernare pentru politizarea excesivă a TVR și a radioului public. Populari denunță ”trocul încheiat de partenerii de coaliție”, care ar fi profund imoral și împotriva principiilor unui stat de drept.

”Pentru a satisface dorințele de control asupra celor mai importante instituții publice de media, puterea a decis divizarea funcțiilor de conducere din cadrul Televiziunii Române și a Radio România.

Astfel, în cadrul negocierilor politice din coaliție, s-a decis înființarea, la TVR și SRR, a două poziții executive, de președinte și director general, dar și alte funcții de director, împărțite, în mod egal, între PNL, USR și UDMR.

PMP readuce în discuție promisiunile efemere declamate cu emfază de partenerii de coaliție, când se aflau în opoziție , în privința depolitizării televiziunii și radioului public.

“Au fost fraze sforăitoare de campanie electorale prin care au reușit să păcălească electoratul românesc. În fapt, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, aliații de la putere continuă politica dăunătoare a PSD, privind menținerea sinecurilor politice pentru partidele aflate la putere. Amintim faptul că cele două instituții media sunt finanțate din bugetul de stat, drept urmare, rolul lor este de reprezentare și promovare a intereselor publice, nicidecum a intereselor partidelor politice ”, mai susține Partidul Mișcarea Populară.

PMP este consecvent în demersurile sale de eliminare a influențelor partidelor asupra politicii editoriale de la TVR și SRR și solicită numirea în fruntea celor două instituții media a unor profesioniști cu notorietate și credibilitate în spațiul public.

Numirea, ieri, de către Parlament a noii conduceri interimare la TVR nu are nicio legătură cu promisiunile actualei puteri de a scoate politicul din sfera editorială a televiziunii publice.”

SURSA: Facebook PMP

Banner