fbpx

Platformă de știri și opinii

85 de unități de învățământ din Dâmbovița nu au, încă, autorizație de securitate la incendiu, emisă de ISU

in Actualitate/Utile by
Banner

Nu mai puțin de 85, din cele 499 de unități de învățământ din județul Dâmbovița, nu au, în momentul de față, autorizație de securitate la incendiu, document ce este eliberat de către cei de la ISU și fără care, teoretic cel puțin, respectivele unități nu ar putea să funcționeze.

În baza relațiilor de cooperare instituțională, în colaborare cu Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și pentru reducerea numărului de obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, personal de specialitate din cadrul Inspecției de prevenire, participă astăzi,
la sediul ISJ Dâmbovița, la o sesiune de discuții online, organizată în sprijinul factorilor responsabili, pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu în cazul unităților școlare care funcționează fără acest act administrativ. Vor fi dezbătute procedurile administrative necesare în derularea unor proiecte, privind obţinerea avizului și a autorizației de securitate la incendiu, pentru lucrări care vizează îmbunătăţirea unor cerinţe de calitate a construcțiilor, dar și pașii de urmat în procedura de autorizare a unităților de învățământ care necesită autorizație de securitate la incendiu și nu au obținut acest document.


În evidențele inspectoratului sunt 499 de unități de învățământ. Dintre acestea, până la această dată, 88 dețin autorizație de securitate la incendiu, 85 nu au autorizație de securitate la incendiu, iar 326 nu necesită autorizație de securitate la incendiu (clădiri vechi care nu au avut aduse modificări constructive sau clădiri care nu se încadrează în prevederile HG nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu). Documentul eliberat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență atestă faptul că, la proiectarea și edificarea contrucției, s-au respectat prevederile tehnice obligatorii, având în vedere destinația spațiilor.
Procedura și etapele în vederea obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu urmăresc stabilirea riscurilor în cazul unui eventual incendiu, pentru o clădire sau un anumit spațiu, respectiv sarcina termică, gradul de pericol și eventualele consecințe și împrejurări care au capacitatea de a declanșa, respectiv favoriza producerea unui asemenea eveniment.

Au transmis reprezentanții ISU Dâmbovița, în data de 12 mai 2021.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top