fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen. Dragoș Popescu, despre concursul pentru postul de director al CJAS Dâmbovița

in Actualitate/Politică by
Banner

Senatorul Dragoș Popescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a vorbit despre concursul pentru ocuparea postului de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

La acest concurs au fost înscriși patru candidați, însă niciunul nu a reușit să obțină punctajul minim de 70 de puncte pentru a putea susține proba interviului.

Dragoș Popescu este de părere că fiecare comunitate are oameni bine pregătiți pentru astfel de funcții, însă mulți s-au resemat și refuză să mai intre în “cursă” din cauza celor considerați ca având “pile” asigurate.

“Foarte pe scurt, despre concursul pentru șefia Casei de Asigurări Dâmbovița:

Ne-am asumat, atât la nivel național, cât și aici, în județul nostru, printre multe alte lucruri, concursuri reale, <<pe bune>>, pentru ocuparea unor poziții cheie în administrație. Ne-am dorit și ne dorim, asemeni vouă, profesioniști reali, oameni din comunitate cu multă experiență, oameni dedicați, pricepuți și nu în ultimul rând altruiști, care să pună umărul la acea schimbare atât de necesară. Poziție cu poziție.

Mulți au contestat efortul nostru. Nu din răutate însă, cel mai adesea, ci pur și simplu din lipsa încrederii că se poate. Adevărul e că <<sistemul>> a fost atât de mult timp atât de putred, încât e greu să crezi că putem asista peste noapte la schimbări de paradigmă. Și e adevărat, schimbarea onestă și profesionistă, într-un timp scurt, e extrem de dificilă.

Despre concurs acum, cu bune și cu rele: Cei care au crezut că pot trișa, s-au înșelat amarnic. La fel au făcut-o și cei care au avut impresia că postul este <<vândut>>, oferit cadou cuiva, ca pe vremuri, atunci când astfel de poziții cheie erau folosite drept monede de schimb, drept veritabile sinecuri. Rezultatul? <<Șoc și groază>>, cum ar putea titra presa de scandal: note între 1.30 și 4.70. ZERO la sută promovabilitate în Dâmbovița (și doar 5 persoane care au ocupat posturile la nivel național). Partea bună? Faptul că s-a dovedit, după mult timp, că politica administrativă se schimbă și că <<prieteniile>> nu mai funcționează.

Partea rea? Faptul că am rămas încă prizonieri ai convingerii că profesionalismul pălește prin comparație cu <<pilele>>. Să fim serioși, fiecare comunitate are suficienți oameni foarte bine pregătiți, capabili să îndeplinească și să servească cu cinste și responsabilitate o astfel de funcție. Aceștia însă, văzând atât de mult timp cum merg lucrurile în administrație, mai ales la vârf, s-au resemnat însă.

Aici e astfel miza: să-i convingem că nu e totul pierdut și să încercăm să-i avem alături de acum. Concursurile <<pe bune>> vor continua, îmi permit să fac această afirmație. Dacă ești un bun profesionist astfel, sper ca data următoare să participi și tu. Comunitatea are nevoie de experiența și expertiza ta.”, a scris pe pagina sa de Facebook Dragoș Popescu, senator USR-Plus de Dâmbovița.

Sursa: Facebook Dragoș Popescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top