fbpx

Platformă de știri și opinii

Președintele CJD, prezent la evenimentele dedicate zilei de 9 mai

in Actualitate/Administrație/Cultură by
Banner

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a participat duminica aceasta la evenimentele dedicate zilei de 9 mai, o dată cu triplă însemnătate: Ziua Europei, Ziua Independenței României și Ziua Victoriei în cel de-al doilea Război Mondial.

Schimbarea gărzii străjerilor de la Palatul Brâncovenesc Potlogi a fost unul dintre cele mai spectaculoase momente de care dâmbovițenii au avut parte în această zi.

“Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a revenit la viață astăzi, 9 Mai, când am sărbătorit Ziua Europei și data la care România, în 1877, și-a proclamat Independența.
Invitații la acest eveniment, precum și turiștii prezenți, au asistat la schimbarea gărzii străjerilor palatului, dar au putut asculta și unele dintre cele mai frumoase piese clasice interpretate de Orchestra Simfonică “Muntenia”.
Moștenirea lăsată de Constantin Brâncoveanu la Potlogi este dovada faptului că România a fost dintotdeauna o parte importantă a Europei, iar parcursul nostru european a început în urmă cu multă vreme.
La Mulți Ani, Dâmbovița!
La Mulți Ani, România!
La Mulți Ani, Europa!”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Evenimentele au continuat la Târgoviște, în Piața Tricolorului, unde au concertat Orchestra Simfonică “Muntenia” și Corala “Appassionato”.

“Târgoviște a fost întotdeauna un oraș european! O spun paginile de istorie scrise aici, o spune trecutul Vechii Cetăți de Scaun.
La fel de important însă este și faptul că Târgoviștea are un viitor european!
Am văzut acest lucru la oamenii care, astăzi, au ieșit în Piața Tricolorului pentru a sărbători, atât cât ne permite această pandemie, 9 Mai, Ziua Europei, dar și ziua în care, în 1877, România și-a proclamat Independența.
Tinerii care astăzi au dansat în Piața Tricolorului ne-au readus aminte că există și viață, nu doar pandemie!
Ei sunt viitorul nostru, viitorul Europei.
Iar viitorul este pe mâini bune!”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top