fbpx

Platformă de știri și opinii

Evenimente spectaculoase de Ziua Europei, în județul Dâmbovița

in Actualitate/Administrație/Cultură by
Banner

Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii și unității în Europa, va fi marcată anul acesta și la Târgoviște, data de 9 Mai fiind o zi importantă pentru Uniunea Europeană, constituită în 1954 și în egală măsură și pentru România, care din 2007 este membră cu drepturi depline.

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, organizează duminică, 9 Mai, următoarele acțiuni culturale:

  • La ora 13.00, la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi va avea loc ceremonialul schimbului de gardă, ca în secolul al XVII-lea, realizat de străjerii gărzii Cetății Făgăraș. Momentul este urmat de un recital susținut de instrumentiști ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”;
  •  La ora 17:00, în Piața Tricolorului din Târgoviște va avea loc un flashmob, urmat de două momente artistice susținute de membrii Orchestrei Simfonice „Muntenia” și de Corala „Appassionato”.

“Duminică, 9 Mai, sărbătorim împreună Ziua Europei!

Ansamblul Brâncovenesc de la #Potlogi, bijuterie arhitecturală lăsată moștenire de Constantin Brâncoveanu, va găzdui ceremonialul schimbului de gardă, așa cum se petrecea în secolul al XVII-lea. Străjerii și domnițele vor primi turiștii, dar vor și pune în scenă o zi din viața Palatului Brâncovenesc.

De asemenea, Orchestra Simfonică <<Muntenia>> va încânta participanții la evenimentele dedicate Zilei Europei cu un recital al celor mai frumoase opere ale clasicilor muzicii simfonice.
Ziua se va încheia cu o surpriză, de data aceasta în Târgoviște, în Piața Tricolorului!
Pe 9 Mai, vă aștept să sărbătorim împreună Ziua Europei!”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top