fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița – Sute de sancțiuni, în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru cei care nu au respectat restricțiile

in Actualitate by
Banner

Peste 200 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ Dâmbovița, în perioada Sărbătorilor Pascale. Aceştia au intervenit la 170 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă! De asemenea, au fost sesizate 106 infracțiuni, dintre care 45 contra persoanei, 29 contra patrimoniului și 17 contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 523 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 221.856 de lei. Din totalul acestora, 244 de sancțiuni, în valoare de 20.700 de lei, au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Și jandarmii dâmbovițeni au desfășurat zilnic acțiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemic actual, precum și misiuni de asigurare a ordinii publice în perioada Sărbătorilor Pascale.

În perioada 26 aprilie – 3 mai a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de polițiștii dâmbovițeni au fost desfăşurate, atât acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, centre comerciale, zone de picnic şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, cât și misiuni pentru asigurarea siguranței cetățenilor la manifestările religioase ocazionate de Sărbătorile Pascale.

Au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 32 de avertismente și 10 amenzi în valoare de 4.150 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top