fbpx

Platformă de știri și opinii

Premierul Cîțu anunță renunțarea (parțială) la restricții, începând cu 1 iunie. Persoanele vaccinate vor avea facilități suplimentare

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Restaurantele și hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie, a anunțat, marți, 4 mai 2021, premierul Florin Cîțu.

De asemenea , premierul a afirmat că dacă este atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate ( anti covid-19), până la data de 1 iunie, sezonul estival va putea debuta fără obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară.

Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate.”

Tot premierul Florin Cîțu a mai afirmat că este posibil ca și evenimentele private să fie permise pentru persoanele vaccinate.

“Singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea”, a spus Cîțu.

Premierul a precizat că toate măsurile vor fi discutate în Comitetul pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie.

Comitetul interministerial va discuta și soluții pentru a permite evenimente private, dar doar cu persoane vaccinate.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top