HRISTOS A ÎNVIAT, SPERANȚA, BUCURIA ȘI IUBIREA NOASTRĂ!

in Actualitate/Opinii/Religie by
Banner

Învierea Domnului este evenimentul cel mai important pentru viața și credința noastră, pentru că el ne vestește în esență un mesaj extraordinar și anume că moartea nu pune capăt existenței noastre și că suntem destinați vieții veșnice.

Chiar dacă, cu toții, trecem prin moarte, ea nu este capătul de drumului, istoria noastră nu se oprește la mormânt, ci continuă, iar aceasta ne obligă să trăim fiecare zi cu perspectiva aceasta extraordinară. Adică să avem conștiința că tot ceea ce facem trebuie să fie creator, dătător de lumină și de speranță și mai ales în toate să-L facem prezent pe Dumnezeu.

A fi buni este o necesitate de viață curentă și veșnică, este firescul firii noastre și ceea ce ne este absolut necesar pentru a putea să ne bucurăm de plinătatea existenței.

A înviat Hristos din morți, pentru că a murit pentru noi, a trăit moartea noastră, pentru a fi cu noi, iar noi să putem trăi Învierea Lui cu El. În mod cert, Aceasta ne mângâie existența, căci știm că El este cu noi în viață, în boală, în suferință, în momente bune sau mai puțin bune, dar este cu noi, trăind viața noastră și sprijinindu-ne nevăzut, dar sigur.

O certitudine ce ne dă speranță, o iubire care ne obligă, un destin de urmat și de împlinit. Cu toate problemele cotidiene, dincolo de ura unora sau altora, de conflicte, de interese, de neajunsuri, de neputințe, astăzi, de ziua Învierii Domnului trebuie să ne oprim din toate cele ce plutesc la suprafața mării acestei vieți și să ne gândim la ceea ce este cu adevărat important și dă trăinicie vieții noastre, ne dă siguranță, ne dă puterea de a merge înainte, iar aceasta este o singură realitate iubirea.

Trebuie să ne urmăm visele, trebuie să iubim și să ne împlinim destinul, pentru că această viața este scurtă, chiar dacă suntem destinați veșniciei, trebuie să avem curajul de a urma ceea ce simțim că trebuie, pentru a nu regreta niciodată prețiosul nostru timp și să avem conștiința că nu l-am risipit.
A înviat Domnul și n-a dat toată puterea, în cer și pe pământ de a iubi și de a fi iubiți. Hristos a înviat, speranța, bucuria și iubirea noastră!

___________________

Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lect. univ. dr. la Universitatea “Valahia” din Târgoviște

Banner