Hagi pune presiune pe LPF. Viitorul vrea schimbarea programului din play-out

in Sport by
Banner

Viitorul amenință că nu se va prezenta la unul din următoarele trei meciuri, din cauza programărilor făcute de LPF. 

Viitorul este implicată în lupta pentru salvarea de la retrogradare în acest sezon. Constănțenii se consideră dezavantajați de programările făcute de LPF și lansează acuze serioase. Într-un comunicat oficial, formația patronată de Gică Hagi spune că deținătorul drepturilor TV influențează decisiv bătălia din subsol. Viitorul cere reprogramarea meciului cu Hermannstadt, de pe 5 mai. În caz contrar, trupa de la malul mării nu se va prezenta la unul dintre următoarele meciuri. Mai jos, comunicatul clubului condus de Gică Hagi și Gică Popescu:

„FC Viitorul Constanța dorește să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care s-a decis programarea meciurilor din etapele 3-6 ale play-out-ul Ligii 1, partide care în principiu vor stabili ierarhia echipelor retrogradabile și / sau participante la baraj.

  • Astfel, FC Viitorul Constanța este SINGURA echipă din play-out nevoită să dispute 4 meciuri în 10 zile, dintre care 3 partide urmând să fie în deplasare! 
  • Ca urmare a acestei programări, se încalcă orice principiu de etică și fair-play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă șanse egale în lupta pentru obținerea punctelor puse în joc. 
  • Nu este prima dată când aceste programări dezavantajează evident formația noastră, fără a se ține cont de: 
               – Timpul necesar refacerii fizice a jucătorilor înainte și după fiecare meci în condițiile desfășurării unor meciuri într-un interval chiar mai mic de 72 de ore !!! (2 mai, ora 18.30 cu Dinamo – 5 mai ora 14.15 cu Hermannstadt, la Mediaș)
                – Distanțele foarte lungi în condițiile infrastructurii din România și de costurile ce implică aceste deplasări succesive într-un timp extrem de scurt. Preferăm să putem achita salariile în locul unor curse charter!

Prin această decizie de programare a etapelor 3-6, se avantajează și dezavantajează în același timp unele formații, astfel că deținătorii de drepturi TV se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii 1, condamnând în fapt echipa noastră la retrogradare ! LPF este obligată la rândul ei să accepte programul impus de deținătorii drepturilor TV și, prin atitudinea ei pasivă, nu-și poate exercita prevederile statutare de a apăra drepturile cluburilor și echitatea competiției pe care o organizează. 

Atenționăm pe toți cei implicați în luarea acestor decizii că în cazul menținerii ei – programarea partidei cu Hermannstadt la data de 5 mai, ora 14.15 – clubul nostru NU se va putea prezenta la unul din aceste jocuri”, se arată în comunicatul emis de Viitorul. 

Banner