fbpx

Platformă de știri și opinii

Klaus Iohannis: “Tensiunile de la Marea Neagră sunt îngrijorătoare. Voi convoca CSAT-ul”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi (22 aprilie) că în cursul săptămânii urmatoare va convoca Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru că “tensiunile de la Marea Neagră dintre Rusia și Ucraina, reprezintă o evoluție îngrijorătoare la granița României” a spus șeful Statului.

Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri. Nu așteptăm să primim informații de la alții, noi dăm informații altora, pentru că avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut discuții cu ministrul Apărării și alte servicii. Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile de acolo ne preocupă. Suntem extrem de îngrijorați.

Situația trebuie evaluată nu doar militar, ci și diplomatic.

Voi convoca săptămâna viitoare CSAT special pentru zona aceasta și acumularea de trupe pe granița de est a Ucrainei.” a afirmat Iohannis.

Rusia a deplasat aproximativ 150.000 de soldați și tehnica militară la granița cu Ucraina, regiunea Donbas, în ultimele săptâmâni. De asemenea și în Peninsula Crimeea, teritoriu anexat de Rusia în urma cu câțiva ani.

Este vorba de cea mai mare desfășurare militară a armatei ruse la granița cu Ucraina de până acum. Este în mod evident o sursă de îngrijorare. Atunci când desfășori atâtea trupe, oricând poate să apară scânteie undeva”, a declarat șeful diplomației europene (UE) Josep Borrell, în urmă cu câteva zile.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top