fbpx

Platformă de știri și opinii

Corneliu Ștefan: “Voi mulțumi public acelui parlamentar care se va zbate pentru proiectele din județul Dâmbovița. Aceasta ar trebui să fie o atitudine normală!”

in Actualitate/Administrație/Politică by
Banner

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, într-o conferință de presă a PSD Dâmbovița, a tratat teme foarte importante precum problemele legate de Planul Național de Redresare și Reziliență, proiect din care Consiliile Județene au fost excluse.

Social-democratul Corneliu Ștefan declară Guvernul Cîțu ca fiind în moarte clinică deoarece, de la începutul crizei politice pe care actuala guvernare o traversează, sute de oameni au murit în spitale sau își așteaptă pe holuri sau prin camere de gardă rândul pentru un loc la ATI.

“Pe zi ce trece România se scufundă din cauza acestei crize sinistre, o criză politică.
În timp ce noi, în județul Dâmbovița, muncim zi de zi pentru comunitățile locale, Guvernul României afectează grav în primulnrând românii, și nu în ultimul rând, în această perioadă foarte grea pentru noi toți, sănătatea noastră.

Avem nevoie de susținerea Ministerului Sănătății, avem nevoie de susținerea Guvernului pentru toate proiectele pe care le avem, și în Dâmbovița și în România.
Numai în județul Dâmbovița avem cel puțin trei proiecte importante pe care le-am lansat de când sunt președinte al Consiliului Județean Dâmbovița: ne aflăm în achiziție publică privind extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște (valoarea lucrărilor: peste 1.400.000 euro, cofinanțare din partea CJD), în al doilea rând, extinderea Secției de Cardiologie, iar aici am solicitat sprijin fostului ministru al Sănătății, dâmbovițean de-al nostru, și vedem astăzi că nu avem partener de dialog, nu avem cu cine să stăm de vorbă pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște cu un angiograf, tot proiect lansat din partea CJD, valorează peste 2.000.000 de euro. Astăzi suntem în achiziție publică pentru studiul de fezabilitate privind extinderea Secției de Cardiologie din cadrul SJUT. Cu siguranță vom termina această extindere anul acesta. Anul viitor vom avea nevoie de un angiograf, valoarea întregului proiect este de peste 2.000.000 de euro.

Așa cum am promis la începutul anului, indiferent dacă vom avea sprijin sau nu vom avea sprijin din partea Guvernului României, vom prinde acești bani în bugetul CJD.
Nu în ultimul rând, săptămâna aceasta, tot la capitolul Sănătate, vom scoate la licitație sediul nou de ambulatoriu în cadrul SJUT.

A doua gogoașă electorală pe care ne-au aruncat-o cei din coaliția de guvernare anul trecut, și vă aduceți bine aminte, și cei din PNL, dar și cei din USR PLUS, legat de Planul Național de Redresare și Reziliență, anul trecut, în campania electorală, și vreau să le mulțumesc pentru sinceritate celor din Guvernul României, în primul rând domnului prim-ministru Cîțu, când a fost sincer acum două luni și a spus românilor că anul trecut a fost un program electoral, anul acesta avem un program guvernamental, și nu bate casa cu masa. Cred că a fost prima declarație sinceră a domnului prim-ministru. Când mergeau, în frunte cu președintele României, Klaus Iohannis, și spuneau românilor că vom avea, pentru România, din partea UE, 80 de miliarde de euro. Am ieșit public și la Dâmbovița, am ieșit public și în București, și în toate județele și am spus peste tot că au mințit românii.

Anul trecut, când spuneau că vom avea alocată suma de 80 de miliarde de euro pentru Programul Național de Redresare și Reziliență. După alegerile parlamentare din 6 decembrie au venit în fața Românilor cu un Plan Național de Redresare și Reziliență de 31 de miliarde de euro. Deci aproape o diferență de 50 de miliarde de euro. Nici până astăzi nu au dat o explicație, de ce nu atragem banii așa cum trebuie, așa cum am promis românilor?

Vă dau o veste proastă: nici până astăzi acest Plan de Redresare și Reziliență nu este înaintat de Guvernul României. Domnul prim-ministru Cîțu a spus în fața Comisiei Europene că nu susține acel plan de 31 de miliarde de euro pentru că anul trecut era alt guvern în România.

Domnul Cîțu, vă aduc aminte, anul trecut era ministru de Finanțe, iar împreună cu prim-ministrul de la acea vreme, domnul Ludovic Orban, a susținut în fața Comisiei Europene acest Plan de Redresare și Reziliență.

Astăzi, domnul Cîțu se delimitează din fostul guvern, din care a făcut parte, și cei mai afectați suntem tot noi, românii.
Ei se ceartă la București, și noi astăzi nu avem axe de finanțare pentru a depune proiecte, noi astăzi nu avem proiecte finanțate pe bani europeni și noi, astăzi, cei care conducem comunitățile locale, nu avem un partener de dialog, așa cum ne dorim, cum ar trebui să fie Guvernul României.”


Legat de Planul Național de Redresare și Reziliență, numai în județul Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița a depus 37 de fișe de proiect, iar la nivel județean există deja alte 260 de fișe de proiecte depuse pentru acest Plan Național de Redresare și Reziliență.

“Atunci când facem administrație, nu o facem pe culori politice. Așa suntem noi, cei din PSD, și am demonstrat chiar și la buget. Cred că după consultările pe care le-am avut cu absolut toți primarii din județ am alocat sumele și-am împărțit sărăcia pe care ne-a dat-o Guvernul României.
(…) Vreau să fac un apel, în primul rând către prim-ministrul României, către domnul Cîțu, în al doilea rând, către ministrul Fonfurilor Europene și, nu în ultimul rând, către liderii coaliției: să se uite mainatent asupra acestui Plan Național de Redresare și Reziliență și să nu mai exludă Consiliile Județene. Astăzi, la propunerea domnului Ghinea, Consiliile Județene sunt excluse, nu sunt elgibile, mai exact, pe acest Plan Național de Redresare și Reziliență, dar dacă dânsul nu știe, de la nivelul funcției de ministru pe care o are, vreau să îi aduc aminte că Spitalele Județene sunt în subordinea Consiliilor Județene. Avem axe de sănătate pe Programul Național de Redresare și Reziliență și nu putem să accesăm bani europeni pentru extinderea spitalelor existente sau pentru spitale noi. Drumurile județene sau drumurile interregionale, eligibile pe acest Plan, sunt în subordinea Consiliilor Județene. Nu în ultimul rând, proiectele mari de infrastructură și proiectele pe axa de mediu se pot finanța doar prin Consiliile Județene din România.
Fac un apel la domnul Ghinea și la domnul prim-ministru să reintroducă Consiliile Județene în acest Plan Național de Redresare și Reziliență.”, mai adaugă Corneliu Ștefan

Al doilea subiect, unul de interes local, tratat de președintele PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, face referire la bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița:

“Vineri am alocat bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița. Noi ne facem treaba! Vreau să mulțumesc tuturor consilierilor județeni pentru votul acordat în Consiliul Județean Dâmbovița, de mult timp nu a mai fost aprobat un buget propriu al Consiliului Județean în unanimitate. Acest buget este conceput pentru dezvoltare. Am alocat sumele necesare pentru continuarea tuturor investițiilor din județul Dâmbovița, pentru toate studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru toate proiectele majore pe care le avem la nivelul județului nostru. Nu în ultimul rând, am conceput acest buget al CJD astfel încât să acoperim domeniile cheie și toate axele de dezvoltare.”

Nevoile județului Dâmbovița sunt uriașe față de sumele primite de la Guvern, subliniază social-democratul Corneliu Ștefan. Cu toate acestea, Consiliul Județean a repartizat banii astfel încât dezvoltarea județului să fie unitară, să existe evoluție în toate domeniile.

“Solicit partidelor aflate în coaliția de guvernare să lase disputele interne și, în primul rând, să se gândească la comunitățile locale. De aici, de la Târgoviște, vreau să le aduc aminte că au promis dâmbovițenilor anul trecut DN 71, astăzi un proiect mort, au promis că vor salva COS-ul. Să se gândească la centurile ocolitoare pe care le-am lansat din partea CJD. Am cheltuit bani pentru studii de prefezabilitate și avem nevoie de sprijin guvernamental pentru aceste centuri ocolitoare. Să se gândească la SJUT.
Voi mulțumi public acelui parlamentar care se va zbate pentru proiectele din județul Dâmbovița. Aceasta ar trebui să fie o atitudine normală, nu să facem pe justițiarii sau să vedem cum stăm la colț pentru unii sau pentru alții.”, a declarat Corneliu Ștefan la finalul conferinței de presă a PSD Dâmbovița din data de 19 aprilie 2021.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top