fbpx

Platformă de știri și opinii

Contrele politice continuă, după demiterea Ministrului Sănătății, dâmbovițeanul Vlad Voiculescu. Cele mai recente declarații

in Actualitate/Politică by
Banner

Scandalul iscat în coaliția de guvernare, după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-Plus), de către premierul Florin Cîțu (PNL) (detalii aici-Bazar Media), continuă să producă tensiune și la două zile după ce evenimentul s-a consumat. Vlad Voiculescu a reacționat, în fața presei (16 aprilie) pentru prima dată, la două zile distanță de demiterea sa. Voiculescu a acuzat, precizând că nu are probe în acest sens, că, în realitate, numărul de decese cauzate de covid-19, în România, este cu mult mai mare decât ce a fost raportat:

“O să îl rog pe ministrul interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului domniei sale anul trecut cu privire la raportarea deceselor. Investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numărul deceselor raportate și cele reale”, a spus Vlad Voiculescu

Referitor la demiterea sa, fostul ministru a mai spus:

„Dumneavoastră vi se pare în regulă ce s-a întâmplat? Vi se pare în regulă ca oameni care nu au furat, nu există nici cea mai mică suspiciune că eu sau oricare din echipa mea ar fi avut un interes privat, că ar fi făcut ceva lamentabil, ceva detestabil, să fie tratat în felul ăsta? Credeţi că oamenii de care avem nevoie în instituţiile publice, credeţi că e uşor să îi atragem, dacă sunt trataţi în felul ăsta, inclusiv de către partea presei? Ce era aşa senzaţional la o doamnă doctor care iese din minister şi se urcă în maşină? Vi s-a părut firesc? Dacă ar fi mama dumneavoastră, sora dumneavoastră, vi s-ar părea în regulă lucrurile acestea? V-aţi gândit să lucraţi în administraţia publică? Poate că avem nevoie de oameni buni ca dumneavoastră (jurnalişti – n.r.). Dacă aţi merge către administraţia publică, v-ar plăcea ca doar pentru că aţi făcut pasul să vi se spună: v-aţi asumat! Nu, nimeni nu îşi asumă un şir infinit de mizerii. Nimeni nu trebuie să îşi asume asta, trebuie să avem o anumită decenţă în spaţiul public”, a susţinut fostul ministru.

Ulterior declarației lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu a răspuns, tot în cadrul unei conferințe de presă, acuzelor legate de numărul deceslor cauzate de covid-19:

“Aici lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Îi cer să ne prezinte în ședința de Guvern. Aici sunt foarte strict. Domnul vicepremier este coordonatorul Ministerului Sănătății. În nicio ședință de guvern nu a fost prezentată această situație pentru că eu aș fi luat măsuri”

Legat de acuzația că ar fi “primul epidemiolog al țării”, făcută cu tentă ironică de fostul ministrul al Sănătătii, la adresa sa, Florin Cîțu a mai spus că:

“Nu comenetez declarațiile, vă dați seama cum ar fi să comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi, nu aș avea timp (…) Opinii personale nu comentez. Dar aș vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează, ieri a fost un prim pas important, am avut o ședință de guevrn, în care lucrurile au mers foarte bine, nu a fost nicio problemă”, a spus Cîțu, care a revenit cu precizarea că ”nu comentez declarațiile unei persoane care acum este în opoziție”, referindu-se la Vlad Voiculescu.

Nici cei de la PSD nu au rămas fără replică, în scandalul politic al momentului, social democrații solicitând celor de la USR-Plus să voteze înființare unei comisii de anchetă parlamentară, privind gestionarea pandemiei în perioada Guvernului Ludovic Orban:

“În noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenţei pe care au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt. Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului şi că nu folosesc “principiul transparenţei” doar ca pe un instrument de şantaj sau vendetă politică, atunci au obligaţia ca luni să voteze solicitarea PSD de înfiinţare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să ştie adevărul despre pandemie şi despre modul în care au fost fundamentate restricţiile impuse în această perioadă”, au transmis, printr-un comunicat de presă, cei de la PSD.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top