fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga, mesaj de susținere pentru medicul Andreea Moldovan

in Actualitate/Politică by
Banner

Daniel Balga, deputat USR PLUS de Dâmbovița, și-a arătat susținerea pentru Andreea Moldovan, recent demisă din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Daniel Blaga i-a mulțumit Andreei Moldovan pentru tot efortul depus, s-a bucurat pentru felul în care aceasta a fost primită de colectivul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, acolo unde s-a întors pentru a profesa ca medic, și a transmis că astfel de oameni trebuie respectați și păstrați aproape.

Înainte de a fi secretar de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan ocupa funcția de director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.

“Principala calitate a oamenilor buni e că nu renunță la a fi ei înșiși, la greu. Oamenii buni știu că altruismul primează și mai știu ceva, atât de important în această perioadă: că la ură nu se răspunde cu ură.

Andreea Moldovan e un astfel de om. Chiar dacă nu am avut privilegiul de a o cunoaște prea bine, ne-am întâlnit la Târgoviște, acolo unde, alături de Vlad Voiculescu, au venit nu doar să se asigure că lucrurile sunt ok la Spitalul Județean ci să afle cum pot să ajute. Fără camere de luat vederi, fără televiziuni, fără vreun scenariu. Profesioniști reali care știau și știu că ține de ei să pună umărul la acea schimbare pe care societatea o cere și de care are atâta nevoie.

Linșajul mediatic la care a fost Andreea supusă e pur și simplu sinistru. Personaje fără merite, gata să o pună la zid pentru 5 minute de faimă, așa aș putea să-mi explic ceea ce s-a întâmplat ieri, la ieșirea ei din Ministerul Sănătății. Nu am să reproduc derapajele, nu fac cinste absolut nimănui. Fac doar rău. Am să spun doar două lucruri.

Unu, m-am bucurat enorm să văd că Andreea a fost primită astăzi cu flori, la reîntoarcerea la Spitalul din Brașov. Comunități întregi pot beneficia în continuare de expertiza ei iar acest lucru e esențial, gestul de bunătate arătându-i, sper, că omenia nu a dispărut complet, aici.

Și doi… nu ne permitem să pierdem astfel de oameni. Dacă nu vom avea însă grijă de ei, dacă nu le vom arăta măcar minimul de respect, pentru profesionalismul și compasiunea lor, riscăm să ne trezim fără ei. Pentru că oamenii aceștia, deși nu renunța la a fi ei înșiși, pot alege să fie în altă parte, acolo unde sunt apreciați la adevărata lor valoare. Să-i prețuim astfel, acum, până nu e prea târziu. Andreea, îți mulțumesc. Nu ești singură, să știi.”, a scris Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmbovița, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Blaga

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top