Sen. Titus Corlățean i-a cerut premierului să intervină în cazul găeștenilor rămași fără locuințe după explozia din ianuarie

in Actualitate/Politică by
Banner

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, vine în sprijinul oamenilor rămași fără locuințe după ce un bloc din orașul Găești a fost distrus, în luna ianuarie, de o explozie (detalii aici).

Oamenii sunt disperați deoarece nici acum, la trei luni de la incident, autoritățile nu fac niciun demers pentru a-i sprijini să se întoarcă la casele lor.

Senatorul Titus Corlățean, într-o interpelare adresată premierului României, solicită un răspuns scris din care să reiasă ce măsuri intenționează Guvernul să adopte pentru a interveni pentru refacerea blocului afectat din Găești, județul Dâmbovița.

Social-democratul mai subliniază faptul că din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care ar fi fost în măsură să rezolve această situație, nu a pornit niciun demers spre Guvernul României.

“Am fost contactat recent în calitatea mea de senator care reprezintă circumscripția Dâmbovița în Senatul României, de locuitori ai blocului menționat. Oamemi disperați care m-au informat că, la trei luni de la producerea deflagrației, nu au primit niciun fel de ajutor și nici măcar o undă de speranță din partea autorităților statului român.

Există o expertiză care a fost deja realizată pro bono de către un constructor din localitate dornic să ajute, iar această expertiză confirmă faptul că blocul poate fi refăcut, că locuitorii se pot întoarce în acest bloc, dar este nevoie de acțiune instituțională din partea Guvernului României.

Nu există informații, până la această oră, legate de faptul că prefectul ar fi acționat, că acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență care are competențe în materie ar fi acționat în vreun fel și nu există vreo informație legată de vreun demers de la nivelul factorilor de decizie județeni către Guvernul României pentru a îndeplini procedura standard, legală care există în astfel de situații în caz de catastrofe pentru ca guvernul să realizeze ce are de realizat pentru a veni rapid în sprijinul cetățenilor afectați.

Pe cale de consecință, domnule prim-ministru, doresc să vă adresez următoarea interpelare:

1. Ce intenționați să faceți în perioada următoare, ce măsuri intenționează guvernul să adopte, eventual o hotărâre de guvern care să acorde sprijinul bugetar, financiar și alte modalități logistice necesare pentru a interveni pentru refacerea blocului afectat de această explozie groaznică și care a produs și victime?
Aștept răspuns scris.”, a transmis Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, miercuri, 14 aprilie, în plenul Senatului României.

Banner