fbpx

Platformă de știri și opinii

Jandarmeria Dâmbovița- Doar 12 amenzi, într-o săptămână, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară

in Actualitate/Justiție by
Banner

În perioada 5-11 aprilie 2021, jandarmii, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița (IJJ Dâmbovița), au dat doar 47 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul epidemiei de covid-19. De remarcat este că doar 12 dâmbovițeni au mai fost amendați, în această perioadă, pentru nepurtarea măștii de protecție individuală.

Conform IJJ Dâmbovița:

Comunicat de presă

În perioada 5 – 11 aprilie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării normelor de protecție sanitară în localitățile unde a fost instituită carantina zonală, în pieţe, parcuri, centre comerciale, mijloace de transport în comun și alte locuri cu aglomerări de persoane.De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intevalele orare stabilite în funcție de incidența cumulată a cazurilor înregistrată în localitățile din județ.

Au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 de avertismente și 12 amenzi în valoare de 14.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 

Acţiunile informativ-preventive se vor intensifica în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să respectați măsurile de distanțare fizică și să purtați masca de protecție.

Totodată, mulțumim cetățenilor din localitățile în care s-a impus instituirea carantieni zonale pentru faptul că au înțeles să respecte măsurile adoptate de autorități.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top