fbpx

Platformă de știri și opinii

Informare meteo

Dâmbovița: Temperaturile scad dramatic. Ploaie, lapoviță, vânt și îngheț (13-16 aprilie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au emis o atenționare de vreme severă, valabilă pentru toată țara, în intervalul 13-16 aprilie. În următoarele zile, temepraturile vor scădea dramatic, astfel că maximele diurne vor fi și cu 10 grade Celsius mai mici, decât temperaturile normale în acestă perioadă. Și în județul Dâmbovița sunt anunțate ploi și chiar lapoviță și ninsori, în zonele de deal și de munte. Temperaturile minime vor scădea pâna la pragul de îngheț, pe timpul nopții.

Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 13 aprilie, ora 16:00 – 16 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;
Zone afectate: conform textului;

În intervalul menționat, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30…40 l/mp. 

Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.
În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.
La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.
Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

La Târgoviște, de la o maximă de 19 grade Celsius, în data de 13 aprilie, doar o zi mai târziu (14 aprilie) maximele nu vor mai depăși valoarea de 8 grade Celsius. Ulterior, temepraturile maxime vor urca până la valori de 12-14 grade Celsius. Pe timpul nopții (14-15 aprilie) minimele vor coborî până la valori de doar 0 grade Celsius.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top