fbpx

Platformă de știri și opinii

Liderul PMP critică în termeni duri gafele Guvernului

in Actualitate/Politică by
Banner

Cristian Diaconescu, liderul Partidului Mișcarea Populară, a criticat dur actuala guvernare pentru modul în care a fost gestionată situația de la Spitalul Foișor, transformst în spital suport COVID-19.

În urma acestei hotărâri, pacienții internați aici fie au fost trimiși acasă, fie au fost transferați către alte spitale. Autoritățile susțin că au luat acestă decizie din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri grave de infectare cu SARS-CoV-2 în București.

Rudele pacienților internați la Spitalul Foișor sunt revoltate pentru faptul că evacuarea a fost făcută în grabă, totul s-a aflat cu puțin timp înainte, iar nimeni nu a apucat să se pregătească pentru a elibera saloanele.

“Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte orice limită.

Nu au importanţă scopul, oportunitatea, argumentaţia de genul <<de fapt, intenţia era bună dar a ieşit prost>>. Ce a văzut o ţară întreagă a fost un tablou sinistru, oameni derutaţi, speriaţi, în imposibilitatea de a se mişca, evident suferinzi, mulţi jandarmi care nu prea înțelegeau – normal – pe cine trebuie să apere de cine – şiruri de maşini particulare din care ţâşneau oameni trişti, aparţinătorii având drept unic scop să-şi înghesuie rudele în maşini, oriunde se putea pentru a-i scoate mai repede din frig.

Oamenii fugeau pentru că <<s-a dat dispoziţie, de sus, să fie evacuaţi>>.
NU contează cine sau ce ordine a dat sau ce plan a stat la baza acestor acţiuni. Problema este mult mai profundă şi ţine de sistemul de reacţie în situaţii de criză. NU are importanţă că pe lanţul de decizie unii au gândit bine şi alţii au gândit prost. NU contează politica. Nişte cetăţeni, cu drept de decizie, au operaţionalizat nişte măsuri privind alți oameni care NU SE PUTEAU APĂRA.

NU aşa arată o ţară civilizată. Încăierarea pe argumente şi pasarea vinovăţiei nu poate fi decât expresia tristă a incapacităţii unor oameni care hotărăsc în nişte instituţii și care sunt lipsiţi de profesionalism dar mai ales de empatie, într-o situaţie de criză.
Pur şi simplu aceşti oameni nu înţeleg ce se aşteaptă de la ei, cum ar trebui să se poarte cu semenii lor, într-un moment dificil. Atât.

Este o realitate de fapt, într-o Românie exasperată în care oamenii au ajuns să se teamă de protecţia statului mai mult decât de propria boală.

Din păcate actualilor guvernanți și decidenți ai statulului român le lipsește OMENIA.
NU AȘA SE CONDUCE UN STAT ÎN SITUAȚIE DE CRIZĂ.”, a scris pe pagina sa de Facebook Cristian Diaconescu, liderul PMP.

Sursa: Facebook Cristian Diaconescu 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top