fbpx

Platformă de știri și opinii

Valeriu Gheorghiță (președinte CNCAV): În România se continuă vaccinarea cu AstraZeneca

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Vaccinare anti-Covid (CNCAV), a anunțat astăzi, 8 aprilie 2021, că în România „se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă”.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS), ai Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), ai Comitetului Național de Vaccinare anti-Covid (CNCAV) şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANMDM) s-au întâlnit pentru a stabili care va fi situaţia utilizării vaccinului anti-COVID AstraZeneca, în țara noastră.

Discuţiile vin în urma întâlnirii online de miercuri a miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană privind situaţia utilizării vaccinului AstraZeneca. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)  a anunţat că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser, precizând că a luat în considerare toate dovezile disponibile până în prezent.

Astăzi, Valeriu Gheorghiță a declarat ca:

Colonel Valeriu Gheorghiță

EMA identifică o posibilă reacție de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge.

Au fost analizate toate cazurile raportate. La nivel mondial au fost raportate aproximativ 220 de tromboze din 34 de milioane de vaccinări.

Beneficiile vaccinării depășesc eventualele riscuri.

Situația epidemiologică din România e îngrijorătoare. La 100 de oameni cu COVID, 2,5 persoane decedează. În ultimul timp s-a înregistrat o creștere a gravității cazurilor.

Evenimentele tromobotice post-vaccinare sunt extrem de rare.

Ca atare, având în vedere con textul epidemiologic din România e foarte important să se continue vaccinarea cu toate produsele disponibile.

Temporizarea sau renunțarea la vaccinare ne pot aduce în fața unor forme severe de îmbolnăviri și ne îndepărtează de atingerea imunității de grup.

Se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.

Persoanele vaccinate cu prima doză vor primi și a doua doză.

Pentru persoanele cu tromboze după prima doză vor decide pașii următori împreună cu medicul de familie.

Facem apel către profesioniștii din domeniul sănătății și beneficiarii vaccinării să raportăm și supraveghem toate reacțiile înregistrate.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top