fbpx

Platformă de știri și opinii

Pucioasa intră în carantină de miercuri. Ce mesaj a transmis primarul Constantin Ana

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Cu o incidență a cazurilor de coronavirus de 6,81 la mia de locuitori, Pucioasa este primul oraș dâmbovițean care va fi carantinat.

Măsura carantinării se va aplica începând cu data de 7 aprilie 2021, ora 12:00 și se va menține pe o perioadă de 14 zile.

Primarul Constantin Ana a avertizat frecvent locuitorii orașului Pucioasa că această situație e foarte posibil să se întâmple și a îndemnat întotdeauna la respectarea normelor sanitare în vigoare.

Edilul a pierdut persoane dragi din familie din cauza coronavirusului și îi asigură, din nou, pe cetățeni că situația nu este deloc o glumă. Este nevoie mai mult ca oricând de seriozitate din partea tuturor.

În ultimele 14 zile, nu mai puțin de 102 persoane din orașul Pucioasa s-au infectat cu COVID-19.

“De ceva vreme vă spuneam faptul că, datorită modului în care înțelegem să (nu) respectăm regulile, vom ajunge cât de curând în situația de a se institui măsura de Carantină zonală la nivelul orașului Pucioasa.

Iar acest lucru se va întâmpla de mâine, 07.04.2021, pentru o perioadă de 14 zile!

Cum am ajuns aici?

Explicații sunt multe, dar esențială este netestarea și nerespectarea izolării, carantinării celor cu semne, indiferent dacă se declară sau nu. În plus, ne încăpățânăm să nu luăm măsurile de distanțare, separare, la apariția unui caz în familie!

Din punct de vedere legal, decizia CJSU este incontestabilă, ținând cont de explozia de cazuri din ultima vreme, de gradul de ocupare al spitalului orășenesc Pucioasa și de numărul mare de locuitori cu vârsta peste 65 ani!

Poate că această decizie, pe care vă rog să o respectați cu strictețe, ne va scoate din această situație delicată în care am ajuns!

Alăturat vă atașez și decizia CJSU, respectiv modelul de declarație pe care trebuie să o folosiți la părăsirea domiciliului, începând de maine, ora 12!”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că în această perioadă de 14 zile toate unitățile de învățământ din orașul Pucioasa vor derula cursurile exclusiv online.

Textul integral al Hotărârii Nr. 96, din 05.04.2021, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU):

Modelul declarației pe propria răspundere:

Sursa: Facebook Constantin Ana

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top