fbpx

Platformă de știri și opinii

Prima zi cu restricții de circulație a persoanelor (până la ora 20.00) și în Dâmbovița. Ce localități intră sub incidența legii

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Astăzi, 2 aprilie 2021, este prima zi în care se aplică noile restricții dure, din timpul săptămânii, din cauza noului ncoronavirus. De exemplu, magazinele se închid la ora 18:00, în toate localitățile în care rata de infectare a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori. În plus, circulația în afara locuinței este interzisă, cu câteva excepții, după ora 20.00.

Noile restricții au fost decise de autoritățile din România în 25 martie și au fost aplicate începând de duminică, 28 martie.

Lista noilor restricții valabile, de astăzi, în România

In toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20.00-5.00, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie;

Se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 5.00-18.00, in toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori.

Prin exceptie, unitatile farmaceutice, benzinariile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum si operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizeaza autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, si cei din domeniul transportului rutier de marfuri care utilizeaza autovehicule cu masa maxima autorizata de peste 2,4 tone isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

În Dâmbovița, în momentul de față, sunt 16 localitați unde rata de incidență este de peste 4 la mie: Brănești, Glodeni, Pucioasa, Crevedia, Buciumeni, Mogoșani, Moțăieni, Vulcana-Pandele, Răzvad, Raciu, Lucieni, Tărtășești, Fieni, Aninoasa, Perșinari și Văcărești.

În toate aceste localități restricțiile suplimentare vor fi valabile pe perioada acestui weekend (vineri-Duminică). La Brănești (incidență 8 la mie) restricțiile se aplică, conform legii, și pe parcursul celorlalte zile ale săptămânii ( în localitățile cu rată de incidență de peste 7,5 la mie).

La Târgoviște, cel mai mare oraș din județ, nu se aplică noile restricții deoarece rata de incidență a cazurilor ( 2 aprilie 2021) este de 3,57 la mie ( n.m. sub 4 la mie).

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top