fbpx

Platformă de știri și opinii

Neînvinși la EURO, dar eliminați! Tricolorii U21 au ratat calificarea în sferturi la golaveraj

in Sport by
Banner

Selecţionata de tineret a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Euro U21, după ce a terminat la egalitate cu echipa Germaniei, 0-0, marţi seara, pe Stadionul Uj Bozsik din Budapesta, în ultimul său meci din Grupa A. Cu doi dâmbovițeni în primul 11, portarul Andrei Vlad – evoluție de excepție – și Marco Dulca – schimbat în debutul reprizei a doua, naționala noastră a lăsat impresia că ar fi putut obține mai mult din acest joc, cu condiția să fi avut mai mult curaj și prospețime.

România a părăsit cu fruntea sus competiţia, neînvinsă dintr-o grupă cu Germania (0-0), vicecampioana europeană, Olanda (1-1) şi Ungaria (2-1).

Tricolorii pregătiţi de Adrian Mutu, dincolo de calculele complicate ale calificării înaintea meciului, au fost dominaţi clar de Germania, mai ales din punct de vedere fizic.

România a terminat grupa cu 5 puncte, la fel de multe ca Germania și Olanda. Suntem eliminați din cauza golaverajului inferior însă. 

Iată ce a declarat selecționerul Adrian Mutu la finalul jocului cu Germania: “Pe noi nu ne-a învins nimeni până la urmă. Dar uneori nu e de ajuns să dai totul, ăsta este fotbalul. Sincer nici nu ştiu cum să iau acest lucru… pe de o parte dezamăgirea este mare, pentru că nu ne-am calificat, deşi nu am pierdut niciun meci în acest turneu, dar şi mulţumiţi pe undeva… pentru că sinceri să fim, dacă întrebam înainte cine ne dă 5 puncte în această grupă, probabil erau foarte puţini care spuneau acest lucru. Rămâne experienţa unui turneu bun, în care băieţii au arătat că au inimă şi joacă cu dorinţă pentru tricolorul României. Au dat tot ce au avut pe teren şi asta face un antrenor mulţumit. Pentru că în afara rezultatului sunt şi alte lucruri care contează. Este Under-21 şi să nu uităm că pe lângă rezultatele pe care trebuie să le avem, şi eu cred că am arătat ca o echipă turneul ăsta, trebuie să îi pregătim pe băieţi pentru naţionala mare. Să fie învăţaţi cu astfel de ritm, să joci cu astfel de adversari de la egal la egal, să faci puncte cu asemenea echipe. Aşa cum am făcut noi. Şi cred că băieţii trebuie felicitaţi pentru atitudinea lor”.

Echipa de seniori a României joacă astăzi la Erevan, cu Armenia, de la ora 19.00, în preliminariile CM 2022.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Sport

Go to Top