fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul a aprobat noi restricții. Vor intra în vigoare vineri, după publicarea în Monitorul Oficial

in Actualitate by
Banner

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern (Hotărârea CNSU Nr. 20), în localitățile în care incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 7,5 la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților.

Această măsură se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4, dar nu depășește rata de 7,5 cazuri la mia de locuitori, însă numai în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori. Totodată, acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplica pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori.

Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere. În noaptea de 3 spre 4 aprilie, catolicii vor putea circula, pentru a participa la slujba de Înviere, până la ora 02:00. Această măsură va fi respectată și de Paștele Ortodox, în noaptea de 1 spre 2 mai.

Iată textul integral al Hotărârii CNSU Nr. 20:

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top